Rotterdamse talenten kunnen geld winnen om een korte film te maken


Beeld van You Can't Automate Me door Katarina Jazbec
Beeld van You Can't Automate Me door Katarina Jazbec

Rotterdamse talenten kunnen geld winnen om een korte film te maken

Rotterdam - Vanaf vandaag (woensdag 20 januari) gaat de tweede editie van RTM Pitch van start: een stimulans van International Film Festival Rotterdam (IFFR) voor Rotterdams filmtalent. Hiermee worden talentvolle makers opgeroepen een plan in te dienen voor een korte film, met de Maasstad als decor. De winnaar van de pitch ontvangt een realiseringsbedrag van 20.000 euro en professionele coaching om de film in 2021 te produceren. De film krijgt een feestelijke première tijdens IFFR 2022.

RTM Pitch is een samenwerking tussen IFFR en de Gemeente Rotterdam, ontstaan in het kader van het film- en mediabeleid van de gemeente. De gemeente stelt de realiseringsbijdrage van €20.000 beschikbaar voor de winnaar van RTM Pitch. De jury - bestaande uit een Rotterdamse filmexpert en IFFR-programmeurs - maakt op 24 april 2021 de winnende pitch bekend tijdens RTM, het Rotterdam-programma van het festival in LantarenVenster.

Talentvolle Rotterdamse filmmakers worden opgeroepen pitches in te sturen voor korte films van vijf tot twintig minuten, die zich afspelen tegen een Rotterdamse achtergrond. IFFR is op zoek naar een uitdagend en innovatief filmplan dat aansluit bij het DNA van het festival; kunstzinnig, relevant, betrokken en vrij van conventies. Inzenden voor de RTM Pitch II kan tot 5 april 2021 via IFFR.com/RTMpitch.

De eerste editie van RTM Pitch was goed voor tachtig inzendingen van filmmakers uit de regio. De Sloveense Rotterdammer Katarina Jazbec werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. Haar film You Can’t Automate Me gaat op 24 april 2021 in wereldpremière tijdens de jubileumeditie van IFFR.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden