Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, kunnen straks ook niet meer...


<p>Tijdens de avondklok kun je je helem&aacute;&aacute;l niet meer op straat vertonen met inbrekersgereedschap.</p>

Tijdens de avondklok kun je je helemáál niet meer op straat vertonen met inbrekersgereedschap.

(Foto: anp)

Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, kunnen straks ook niet meer...

Rotterdam - Of je het nu eens of oneens bent met de invoering van de avondklok, er zitten wel degelijk voordelen aan waar we niet tegen kúnnen zijn. Wat te denken van alle illegale zaakjes die in het donker plaatsvinden? Een flink aantal criminele activiteiten komt komende tijd stil te liggen.

Het is onduidelijk hoeveel scooters, auto’s en fietsen er ‘s avonds en ‘s nachts door Rotterdam rijden met pilletjes, ballonnetjes, cocaïne of andere drugs. Het zullen er tientallen, misschien wel honderden, zijn. En dan heb je ook nog dealers die op straathoeken rondscharrelen, of klanten aan huis ontvangen. Die hele sector krijgt het zwaar. Het wordt komende tijd zó opvallend als je in de avonduren je handeltje wilt doen, dat dealers het wel uit hun hoofd zullen laten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld illegale bierkoeriers die juist veel extra werk hadden sinds de verkoop van alcohol na 20.00 uur verboden is. 

Er vinden in het donker natuurlijk nog veel meer criminele zaakjes plaats die het daglicht niet kunnen verdragen. Eerder bleek het aantal inbraken in lockdowntijden al drastisch omlaag te zijn gegaan, veel meer potentiele slachtoffers zijn afgelopen maanden immers gewoon thuis. Maar als er een avondklok geldt, kun je je natuurlijk helemáál niet meer op straat vertonen met inbrekersgereedschap. Tenzij je een hond uitlaat, maar zie maar eens een wc-raampje in te klimmen met een herder aan de lijn...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden