Karsu live en meer tips voor komende week!


<p>Livestream concert van Karsu, live opgenomen in de Doelen.</p>

Livestream concert van Karsu, live opgenomen in de Doelen.

Karsu live en meer tips voor komende week!

Rotterdam - Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 9 februari 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Expositie: ILONA BAL
De kleurrijke, rustgevende kunst van kunstenares Ilona Bal is nog t/m vrijdag 5 februari te zien in de Markthal. De expositie is een samenwerking met Rewriters010, het street art-project van Hiphop In Je Smoel en bestaat uit werken die zijn geïnspireerd op de natuur. Ideaal om even bij weg te dromen tijdens het boodschappen doen. Gratis toegankelijk.


Podcast: De Platte Stad
Waar komt de kloof tussen stad en platteland eigenlijk vandaan? In de eerste aflevering van Helemaal naar de Kroten gaat Pauline Schouwenburg, eigenaresse van De Platte Stad, in gesprek met stadsantropoloog Renee Rooijmans van Dakdorpen. Zij pleit voor een beetje meer platteland in de stad, en wij, stedelingen zouden ons meer moeten verwonderen. Beluister de aflevering op Spotify (@deplattestad). Gratis toegankelijk.

Livestream concert: Karsu
Karsu betovert menig mens met haar stemgeluid en pianospel. Ze trad tijdens de eerste lockdown al op in de Doelen tijdens de Online Lunchbreak concerten en dat was een grote hit. Nu keert ze op zondag 24 januari terug met een volledig concert vanuit de Grote Zaal van de Doelen. Verwacht een mix van jazz, pop en Turkse volksmuziek. Scoor je ticket op www.dedoelen.nl. Vanaf €12,50.
We Are Animals
In februari opent de Kunsthal, als de maatregelen het toelaten, de nieuwe tentoonstelling We Are Animals. De werken tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij onszelf proberen te begrijpen aan de hand van dieren. Op de Instagram van de Kunsthal worden alvast groene opwarmertjes gepost om je klaar te stomen voor deze bijzondere expo. Volg Kunsthal Rotterdam op Instagram (@kunsthal) om op de hoogte te blijven.


Uitagenda magazine
Voorlopig beleven we kunst en cultuur vanuit huis, maar hopelijk kan daar zo snel mogelijk verandering in komen! In Uitagenda magazine lees je over de online editie van International Film Festival Rotterdam, de fijnste groene plekjes in de stad en Rotterdam Verlicht. Het gratis magazine ligt onder andere bij supermarkten en is online te lezen via www.uitagendarotterdam.nl.

Flamenco Biënnale
De achtste editie van de Flamenco Biënnale Nederland vindt als tweeluik verspreid over het jaar plaats. In januari en februari verenigt het muziek- en dansfestival de hedendaagse flamenco-top in een onlineprogramma. Verwacht onder meer onlinetalks, documentaires
en conferenties. Vrijdag 22 januari t/m zondag 7 februari. Kijk voor meer info op www.flamencobiennale.nl. Gratis toegankelijk.


Cursus kamerplanten
Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? Volg dan deze online plantencursus! Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. De cursus bestaat uit 10 lessen die je om de dag per e-mail ontvangt. De lessen bestaan uit een korte video en een blog waarin je alles kunt teruglezen. Meld je aan op www.intratuin.nl/cursus. Gratis toegankelijk.

Podcast: Apodcalypse
Maak een reis door de platenkast van Dool-zangeres Ryanne van Dorst en luister naar haar favoriete platen. Je hoort onder anderen Kate Bush, The New York Dolls, Grace Jones en In Solitude. Met in totaal 24 afleveringen komt er van alles voorbij. Beluister de podcast op www.npo3fm.nl. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden