Beloning van 7500 euro voor tips vuurwerkincidenten Lombardijen


Foto: politie

Beloning van 7500 euro voor tips vuurwerkincidenten Lombardijen

Rotterdam - In het onderzoek naar zeven incidenten met vuurwerkbommen tussen oudjaarsdag en zondag 3 januari is een beloning uitgeloofd van 7500 euro. Wie de tip kan leveren die leidt tot de aanhouding van de dader(s) komt in aanmerking voor de beloning. 

Een van de incidenten die onderzocht wordt, is brandstichting bij een school aan de Catullusweg. Op oudjaarsnacht zorgde een vuurwerkbom voor een ravage in een lokaal. Ook een school aan de Horatiusstraat werd doelwit. Een explosie zorgde voor schade aan de ingang en de hal. 

Daarnaast wordt er ook onderzoek gedaan naar een groep jongeren die in de Dantestraat een molotovcocktail naar een politiewagen gooiden. De brandbom explodeerde op vijf a tien meter van de auto. De jongeren bleven niet staan om de gevolgen af te wachten.

Nog vier incidenten
In de nacht van 2 op 3 januari werd op nog vier plekken in de wijk zwaar vuurwerk gebruikt. De explosies zorgden voor grote schrik en aanzienlijke schade. Aan de Dantestraat vlogen de ruiten van een gemeentepand eruit en ontstond brand. Bewoners van de bovengelegen appartementen tijdelijk hun woning uit.

Beloning
Inmiddels is er sporen- en buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden veiliggesteld. Er lijken overeenkomsten te zijn. Onderzocht wordt nog of er daadwerkelijk samenhang is. Bij twee van de incidenten zouden drie mannen in donkere kleding en met capuchons over hun hoofden zijn gezien die wegrenden. De recherche kan echter nog meer informatie gebruiken. De hoofdofficier van justitie van openbaar ministerie Rotterdam looft daarom een beloning uit van €7500.- voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s).

Tips
Mensen die meer informatie denken te hebben over de verantwoordelijken voor deze levensgevaarlijke acties of camerabeelden hebben die ze nog niet gedeeld hebben met de politie, worden gevraagd contact op te nemen. Dat kan via het tipformulier of anoniem via 0800-7000.

Opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Crime Desk (vanavond op RTL5 tussen 20.30 en 23.30 uur) besteden aandacht aan de zaak.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden