Première van de bijzondere ‘depotfilm’ Bouwgrond


Still uit 'Bouwgrond'. Beeld: Ruben Hamelink
Still uit 'Bouwgrond'. Beeld: Ruben Hamelink (Foto: )

Première van de bijzondere ‘depotfilm’ Bouwgrond

Rotterdam - Terwijl de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen de eindfase nadert en de inrichting inmiddels in volle gang is, brengt de film Bouwgrond de kijker terug naar het de start. Bouw, dans en poëzie komen samen in de film, die op donderdag 21 januari om 20.15 uur online in première gaat. 

Depot Boijmans Van Beuningen maakt bij veel Rotterdammers iets los. Verbazing en nieuwsgierigheid, maar ook trots en inspiratie. Voor de opname van de film van Ruben Hamelink, werd muziek van Winterdagen en tekst van M. samengevoegd met dans van Connie Janssen Danst. De dansers representeren de stadsbewoners en weerspiegelen herkenbare plekken in de stad. 

De start
Rotterdamse poëet M. en muzikant Winterdagen lieten zich in 2017 op uitnodiging van het festival Parfum de BoemBoem inspireren door de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen. Ze bezochten de bouwplaats, ontmoeten de makers en leerden het verhaal achter het depot. Winterdagen maakte de compositie op de tekst van M.

Online première
In verband met de lockdown kon de filmpremière in filmhuis KINO niet doorgaan en is besloten het project online te presenteren. Op donderdag 21 januari om 20.15 uur gaat het project live en kan iedereen het online bijwonen. Na afloop kan men via YouTube live chatten met de makers. Via een Facebookevent worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden en worden mooie beelden gedeeld.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden