Nou ja... Komt er opeens een kreeft uit de kerstboom gekropen!


<p>&#39;Thea ontdekte een bijzondere versiering in de kerstboom!&#39;</p>

'Thea ontdekte een bijzondere versiering in de kerstboom!'

(Foto's: De Zakkenvullers van Bloemhof)

Nou ja... Komt er opeens een kreeft uit de kerstboom gekropen!

Rotterdam - Terwijl het lekker begon te sneeuwen is gisteren (zaterdag 16 januari) de singel aan de Lange Hilleweg weer eens goed schoongemaakt. De Zakkenvullers van Bloemhof zijn nog steeds hard nodig, zo bleek. Er lagen bijvoorbeeld gedumpte kerstbomen in het water. En in één van die kerstbomen zat een vreemde kostganger, er kwam een heuse kreeft uit de boom gekropen!

De Zakkenvullers van Bloemhof zijn alweer bijna drie jaar actief in hun buurt. In weer en wind, zelfs in de sneeuw dus. De singel knapt elke keer flink op van hun werk. Na gisteren staat de teller al op 249 zakken met troep die uit het water is gevist en langs de oevers is weggehaald. 

Tekst gaat verder onder de foto.

‘Kerstboom nummer 8 die we uit de singel halen in drie jaar.’

Niet iedereen is altijd blij met hun bemoeienis. Vorig jaar werden de Zakkenvullers zelfs al eens aangevallen door een kreeft. Of dat dezelfde kreeft was die zich afgelopen weken lekker in een oude kerstboom had verschanst, is onduidelijk. Wel is duidelijk dat de kreeft van gisteren een nieuwe boom moet zoeken om als piek te fungeren, het was alweer voor de achtste keer in drie jaar dat er bomen uit de singel werden gehaald.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nummer 245 t/m 248.

De Zakkenvullers waren massaal opkomen dagen: ‘Er was een flinke opkomst: Thea, Liesbeth, Miranda, Thomas, Nuray, Anna, Marco, Brenda en Eveline. Onze nieuwste bikkel Anna liep haar rondje over het voetpad, terwijl de anderen het water, de bosjes en de rietkragen voor de Lidl aanpakten. De gesprekken gingen geregeld over de huidige hoeveelheid zwerfvuil op straat. Ondanks dat we geregeld de mannen van de gemeente zien, ligt het op straat en in de bermen VOL, vooral tussen de singel en Maashaven.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden