Scenario’s voor Rotterdam in 2060: ‘Wat als we stoppen met vechten tegen water, maar het omarmen?’


Scenario’s voor Rotterdam in 2060: ‘Wat als we stoppen met vechten tegen water, maar het omarmen?’

Rotterdam - We weten wat ons te wachten staat als het op klimaatverandering aankomt: het weer wordt steeds extremer en de zeespiegel stijgt. Het is nog maar de vraag of we in 2060 nog in Rotterdam kunnen wonen zoals we dat nu doen. Hoe ziet onze stad eruit als we niet meer vechten tegen het water, maar het omarmen? In de tentoonstelling METEOPOLIS van het Rotterdams WeerWoord reis je mee naar vier mogelijke toekomsten van het Rotterdam over 40 jaar. Of live bezoek mogelijk is is onzeker, maar er komt sowieso een virtuele tour! 

De expositie zou oorspronkelijk vanaf 20 januari plaatsvinden in het Keilepand als onderdeel de 9e editie van IABR (Internationale Architectuur Biennale Rotterdam). Of live bezoek ook nog mogelijk is is onzeker, maar er komt sowieso een virtuele tour! De tentoonstelling Meteopolis (de grote stad die zich voorbereidt op klimaatverandering) neemt je alvast mee naar het Rotterdam van 2060. 

In opdracht van Rotterdams WeerWoord hebben vier ontwerpbureaus zich gebogen over een (on)mogelijke toekomst voor de stad tegen de achtergrond van klimaatverandering. Op deze manier verkennen we complexe vraagstukken en kunnen we besluitvorming beïnvloeden, zodat we over veertig jaar nog in Rotterdam kunnen wonen.

Kijk voor meer informatie op www.iabr.nl en www.meteopolis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden