We gaan het eerste zomerse Art Rotterdam ooit beleven!


Foto: Almicheal Fraay / Art Rotterdam

We gaan het eerste zomerse Art Rotterdam ooit beleven!

Rotterdam - Eigenlijk beginnen we er, hoe erg ook, een beetje aan gewend te raken. Evenementen die uitgesteld of afgelast worden. Dat laatste is voor Art Rotterdam gelukkig niet aan de orde. Wel is het evenement verplaatst naar aankomende zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli. “De deelnemende galeries reageren enthousiast.”

Nu de lockdown met drie weken is verlengd mogen culturele instellingen op zijn vroegst op 10 februari open. Daarom is Art Rotterdam, dat gepland stond voor 4 tot en met 7 februari, doorgeschoven naar de zomer (donderdag 1 tot en met zondag 4 juli). Fons Hof, directeur Art Rotterdam: “De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam wordt nu een zomereditie. De deelnemende galeries gaan mee en reageren enthousiast op de verplaatsing naar de zomerperiode. Ook de tentoonstelling Prospects - Mondriaan Fonds toont talent wordt naar deze datum verplaatst. De horeca zal zich op het buitenterrein bevinden; de bezoeker gaat de iconische Van Nelle Fabriek en Art Rotterdam voor het eerst ervaren in zomerse sferen.”

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

Online catalogus
Op GalleryViewer.com is voorafgaand aan de beurs de online catalogus van Art Rotterdam te zien. Deze catalogus omvat alle kunstwerken die de galeries tentoonstellen, inclusief prijsklasse. Van iedere kunstenaar zijn een korte biografie, filmpjes en aanbevelingen opgenomen.
GalleryViewer.com is het online platform van Art Rotterdam dat potentiële kunstkopers ondersteunt bij een toekomstige kunstaankoop. De site onderhoudt een uitgebreide database van kunstwerken, tentoonstellingen en kunstenaarsprofielen. Er zijn ruim 45 deelnemende galeries. Kijk voor een overzicht van de deelnemers op Artrotterdam.com/nl/galeries/..

Rotterdam Art Week
Ook de Rotterdam Art Week wordt verschoven naar de zomer: van 30 juni tot en met 4 juli 2021. Art Rotterdam vormt ook dan de spil van dit festival voor kunst, design en architectuurliefhebbers. Met speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, pop-up shows en diverse beurzen zal deze zomer het kunstklimaat in de stad worden versterkt en verlevendigd.

Info op Rotterdamartweek.info en www.artrotterdam.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden