Dieren Plaswijckpark hebben hulp nodig


Foto: Plaswijckpark

Dieren Plaswijckpark hebben hulp nodig

Rotterdam - De diertjes in Plaswijckpark snakken net als wij allemaal naar het einde van de coronacrisis. Naar een tijd waarin we weer gewoon bij de otters en stokstaartjes op bezoek kunnen. Maar eerst moeten ze de winter nog door! Help je mee?

Plaswijckpark is net als zoveel onderdelen van de samenleving al geruime tijd potdicht. Maar achter de schermen gaat alles gewoon door. De dieren moet gewoon verzorgd worden, barsten vaak juist in de winter van de honger.

De dierenverzorgers zorgen zoals altijd goed voor de dieren, maar dat kost veel geld. Denk aan voedsel, verzorging, energie en medische zorg. Daarom is alle steun voor het Plaswijckpark van harte welkom. Door de winterpakketten komen er inkomsten binnen die er voor zorgen dat Plaswijckpark kan blijven zorgen voor de dieren.

Nu de inkomsten compleet zijn weggevallen, heeft Plaswijckpark een winteractie opgezet. Je kunt allerlei pakketten kopen om jouw favoriete beestjes te eten te geven.

Je kunt uit vier pakketten kiezen (of niet kiezen en álle diertjes steunen natuurlijk), voor prijzen van 7,50 tot 25,00 euro. Er zijn pakketen voor otters, stokstaartjes, vari’s, beverratten en parkieten.

De otterfamilie heeft op dit moment jonkies. De kleintjes groeien goed en maken zich klaar om na de koude winter periode naar buiten te gaan. Maar eerst moeten ze goed gegeten hebben. Vis bijvoorbeeld, maar ze zijn ook dol op vlees, eieren en meelwormen. En appels en wortels (maar eigenlijk spelen ze hier vooral mee).

De stokstaartfamilie houdt elkaar lekker warm door te knuffelen onder de warmtelamp. En daar hebben ze graag iets te knabbelen bij. Stokstaartjes eten vlees, eieren, meelwormen, kattenbrokken en kleine stukjes groente en fruit.

De vari’s houden van lekker warm weer, en hebben het nu dus wat minder naar hun zin. Ze worden in de winter verwend met bananen, appels, druiven, wortels, courgettes en noten.

De beverratten vinden het ook in de winter heerlijk om een stukje te zwemmen. Maar ze moeten wél een vetlaag hebben in dat koude water, Die krijgen ze alleen door goed te eten. Beverratten eten voornamelijk planten, vruchten en groentes. Lekkere appels en wortels gaan er altijd wel in!

Je kunt ook de parkieten de kou doorhelpen, met groente en fruit vooral. Zo krijgen ze de juiste vitaminen en mineralen binnen.

Je kunt dus voor elk van deze diersoort een winterpakket kopen. Plaswijckpark verloot onder elke 100 donateurs een dierenvoederronde! Dus wie weet voer je straks als het park weer open is het dier waar je nu een winterpakket voor koopt.

Er zijn verschillende winterpakketten samengesteld om uit te kiezen. Op www.plaswijckpark.nl/winterpakketten/ kun je precies zien wat de dieren graag eten en wat de verschillende pakketten kosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden