Foto: Stockfoto

Iedereen in Charlois krijgt deze maand uitnodiging voor coronatest

Rotterdam - Alle inwoners van Charlois krijgen deze maand een uitnodiging om zich te laten testen op het coronavirus. Ook als ze geen klachten hebben. Er is specifiek voor dit deel van Rotterdam gekozen omdat uit metingen van het rioolwater blijkt dat er meer mensen besmet zouden moeten zijn dan blijkt uit het aantal positieve testen.

Het ‘risicogericht grootschalig testen’ moet de GGD Rotterdam-Rijnmond meer inzicht geven in de verspreiding van het virus én informatie verschaffen over de testbereidheid onder de bevolking. Charlois, waar zo’n 70.000 mensen wonen, is al langer in beeld voor een experiment met massaal testen omdat de cijfers er afwijken van wat de GGD had verwacht.

De gemeente Lansingerland krijgt deze week de primeur met grootschalig testen, maar dat is vanwege de uitbraak met de Britse variant. Dat ook in Charlois die gemuteerde en zeer besmettelijke versie van het coronavirus rond zou waren, is niet aan de orde. De afwijkende cijfers zouden heel goed kunnen komen omdat in Charlois minder mensen naar de testraat gaan terwijl ze wél klachten hebben en/of besmet zijn.

Behalve in Charlois en Lansingerland gaat er ook grootschalig getest worden in Dronten en Bunschoten.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden