Dean Bowen was twee jaar stadsdichter van Rotterdam, nu krijgt hij een opvolger.
Dean Bowen was twee jaar stadsdichter van Rotterdam, nu krijgt hij een opvolger. (Foto: Khalid Amakran)

Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Rotterdam?

Rotterdam - Binnenkort wordt bekend wie de nieuwe stadsdichter van Rotterdam is. Na twee jaar zit de termijn van Dean Bowen er op en op 28 januari (gedichtendag) wordt om 13.30 uur zijn opvolger gepresenteerd. Alle Rotterdammers kunnen daarbij aanwezig zijn.

Tijdens het online-evenement wordt er niet alleen afscheid genomen van stadsdichter Dean Bowen, maar ook van Vienne Lisa Haagoort, de jeugdstadsdichter die afgelopen jaar met Bowen optrok. Verder is er een speciale Ode aan Rotterdam en zal wethouder Said Kasmi uiteindelijk de nieuwe Rotterdamse stadsdichter voor komende twee jaar bekend maken.

De stadsdichter heeft de taak om twee jaar lang meerdere stadsgedichten over Rotterdam, haar inwoners en de Rotterdamse actualiteit te schrijven en te presenteren. Alle gedichten en projecten van de stadsdichters tot nu toe zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via @stadsdichter010.

Als je je aanmeldt, krijg je een half uur van tevoren een link naar de livestream in je mail. Je kunt de livestream aanvragen via deze link!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden