Foto:
aangeboden door Marketing Bureau Heers

Linkbuilding; wat is het en wat doet het voor je website?

Wat we al kunnen stellen bij de naam “linkbuilding” is dat het iets met linkjes te maken heeft in websites. Snap je dat? Mooi, dan kunnen we verder. In de blog vertellen we je meer over linkbuilding, hoe het werkt en of je dit beter zelf kunt doen of is het verstandig om linkbuilding uit te besteden?

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is niks meer en niks meer dan linkjes bemachtigen en verzamelen vanaf andere websites naar jouw website. Klinkt heel simpel maar dat is het allerminst! Zoekmachines worden steeds slimmer en dus is spammen met links niet echt een goed idee. Wat is dan wel een goed idee? Zorgen voor een natuurlijk linkprofiel op jouw website! 

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Je kunt het web ook daadwerkelijk zien als een extreem groot spinnenweb. Letterlijk dus. Met linkbuilding zorg je er voornamelijk voor dat je relevante backlinks krijgt van andere websites die leiden naar jouw pagina’s. Krijg jij goede backlinks van relevante pagina’s? Dan krijg jij van Google een autoriteit toegewezen. Een autoriteit is de beoordeling van jouw website. Hoe hoger jouw autoriteit, hoe hoger jij scoort in de zoekmachines. Dit klinkt heel simpel maar jammer genoeg is het wel iets lastiger dan dat. 

Linkbuilding uitbesteden

Als je na bovenstaande tekst er nog de ballen niet van snapt is het raadzaam om de linkbuilding uit te besteden aan een specialist. Deze specialisten hebben een hoop ervaring en weten precies waar ze een linkje moeten plaatsen om ervoor te zorgen dat jouw website gevonden wordt in Google. Want heb jij duizenden websites tot jouw beschikking om een link te plaatsen? Nee, dat dacht ik al. Ik zet de voordelen van linkbuilding uitbesteden even voor je op een rijtje:

- Er zijn een hoop tools die kunnen helpen met linkbuilding. Laat je het uitbesteden? Hoef je hier in elk geval niet zelf in te duiken wat dus onwijs veel tijd scheelt. Zo heb je tijd voor andere belangrijke dingen in jouw bedrijf waar je wel verstand van hebt. 

- Linkbuilding specialisten hebben een groot netwerk die onderling linkjes kunnen ruilen waardoor het voor jou geen oneindige zoektocht wordt naar relevante websites. 

- Het kost gewoon heel veel tijd maar dan ook echt heel veel. Daarbij vinden linkbuilders het leuk om dit te doen. Ik kan me voorstellen dat wanneer je geen data Nerd bent, hier dus niks aan vindt. 

Genoeg redenen dus om iemand in de hand te nemen die een natuurlijk linkprofiel voor je opbouwt! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden