<p>HIJS Lights. Foto: Rosa Quist.</p>

HIJS Lights. Foto: Rosa Quist.

Wat is er nog wél te doen? Van Glühwalk tot Après Skihut

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Nagenieten: droneshow
Ter vervanging van het Nationale Vuurwerk werd 2021 ingeluid met een korte film van een droneshow. De droneshow werd in de afgelopen weken op meerdere avonden in het geheim in de stad uitgevoerd en opgenomen. Dat heeft geresulteerd in een korte film waarin de drones in de stad tot leven worden gewekt. Heb je de show tijdens de jaarwisseling gemist? Bekijk ‘m terug op het Youtube-kanaal van Rijnmond. Gratis toegankelijk.

Glühwalk 010
Nu de kroegen voorlopig nog even dicht zijn, zijn er op dit moment veel plekken in de stad waar je een glühwein to go kunt scoren. Glühwalk 010 deelt via hun Facebookpagina wekelijks routes langs allerlei hotspots waar je warme drankjes kan afhalen. En als je de plekken aan elkaar knoopt, heb je gelijk een leuke wandelroute. Volg Glühwalk 010 op Facebook om op de hoogte te blijven.

Rewriters app
Met de Rewriters app ontdek je de mooiste street art van Rotterdam. Aan de hand van verschillende routes wandel je langs werken van nationale- en internationale artiesten. De app is weer volledig up to date want er zijn twintig nieuwe locaties toegevoegd. Onder andere de kunstwerken die zijn gemaakt tijdens POW! WOW! Rotterdam. Download de app vanaf €0,99 op www.rewriters010.nl.

Beethoven Breaks
Ben je het thuiswerken zat en merk je aan het eind van de dag dat niet veel meer uit je vingers komt? Het Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt uitkomst met de Beethoven Breaks. Schrijf je in en ontvang vijf dagen lang elke dag om 16.00 uur een Beethoven Break. Verwacht opzwepende en enerverende muziek. Meld je aan via www.rotterdamsphilharmonisch.nl. Gratis toegankelijk.

Boek: Stil leven
Foto’s van de eerste lockdown van de zes talentvolle, jonge Rotterdamse fotografen zijn nu even niet maar zodra het weer kan te bewonderen in de Kunsthal Rotterdam. Kun je niet wachten? Bestel dan de catalogus ‘Stil leven - Still life’ via winkel@kunsthal.nl. In deze hardcover uitgave staan de volledige series van fotografen Khalid Amakran, Loes van Duijvendijk, Willem de Kam, Geisje van der Linden, Marwan Magroun
en Naomi Modde afgebeeld. Prijs €39,50.

DE APRÈS SKIHUT FEEST TV
Ga jij normaal gesproken graag naar de Après Skihut? Dan kan je zondag 17 januari vanaf 16.00 uur terecht bij Après Skihut Feest TV. Het online programma zit boordevol elementen om jou te entertainen. Verwacht hits, verzoeknummers, weetjes, prijsvragen en heel veel confetti op je beeldscherm.
Ga naar www.skihut.tv voor de livestream. Gratis toegankelijk.

HIJS Lights
HIJS Lights is een onderdeel van Rotterdam Verlicht, waarin werken van digital artists worden getoond op gebouwen in Rotterdam Zuid. Er zijn projecties te bewonderen op het Santos-pakhuis, een flat op de hoek van de Paul Krugerstraat en Laan Op Zuid en op LED-scherm van Rotterdam Ahoy. Kijk voor meer info op www.hiphopinjesmoel.nl. Gratis toegankelijk.

Drive thru: SS Rotterdam
Bestel van maandag t/m zondag eten op het ss Rotterdam. Terwijl je wacht op je bestelling rijd je met de auto door een experience langs containers op de kade. Je wordt meegenomen langs hoogtepunten die je op een wereldcruise aan boord van het ss Rotterdam kan verwachten. Je kunt nog t/m zondag 31 januari door de Drive Thru. Vanaf €10.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden