‘Vergelijkingen met Jodensterren, daar ga ik van over de rooie, sodemieter op joh!’!’

Rotterdam - Onze columnist Tineke Speksnijder droomt van een normaal leven, weer aan het werk, gezelligheid. De enige oplossing die ze daar nog voor ziet, is vaccinatie. En: ‘Als je je niet wilt laten vaccineren is dat je eigen keuze, maar ga niet bij voorbaat klagen. Of vergelijkingen met Jodensterren maken, dáár ga ik van over de rooie.’

Vannacht heb ik heel fijn gedroomd. Ik was aan het werk, het was heel druk en loeigezellig. Hard werken en genieten van de mensen die het naar hun zin hebben. Heerlijk om daar van te dromen. Ja, daar blijft het voorlopig toch bij, want ik zie de horeca echt nog niet snel opengaan.

Terug naar normaal, dat willen we allemaal. Jammer genoeg heb ik de hoop opgegeven dat iedereen zich gaat houden aan de maatregelen. En dan is toch de enige mogelijkheid dat vaccin. We willen weer aan het werk. De evenementenbranche wil weer festivals organiseren. De winkels, de cultuursector, horeca, dierentuinen, noem maar op, iedereen staat te trappelen. Voor velen is het broodnodig. En het enige wat ons kan redden is dat vaccin.

Ik zeg het nog maar even. Er kunnen protestacties tegen de maatregelen worden genomen, maar daar verdwijnt het virus niet van. Zolang die ziekenhuizen vol liggen en er geen andere operaties mogelijk zijn, houdt het verhaal op. En dan nog te hopen dat we geen Britse toestanden krijgen. De tweedeling in de samenleving wordt groter en dat betreur ik. Als je je niet wilt laten vaccineren is dat je eigen keuze, geen dwang daarbij. Maar realiseer je wel dat degenen die dat wel doen je uit die shit helpen. Niet bij voorbaat klagen dat je, zonder vaccinatie, dan niet met het vliegtuig mag of niet naar een festival. Dat is nog helemaal niet zeker en anders is dat maar voor een periode.

Er is één ding waar ik totaal van over de rooie ga. Degenen die de vergelijking gaan maken met Jodensterren dragen en dat ze als niet-gevaccineerde gediscrimineerd gaan worden. Sodemieter op joh. Ga eens een paar boeken lezen over de oorlog. Wentel je niet in een slachtofferrol, misselijkmakend is dat. We moeten er samen voor zorgen dat het niet helemaal uit de hand gaat lopen. Die lockdowns zijn vervelend en het leven is er niet leuker op geworden. Maar we gaan naar het licht toe. Nog even volhouden en dromen over wat we straks allemaal weer gaan doen.

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden