Moniek Merkx neemt afscheid als artistiek directeur van Maas theater


Moniek Merkx
Moniek Merkx (Foto: Fred Ernst)

Moniek Merkx neemt afscheid als artistiek directeur van Maas theater

Rotterdam - Moniek Merkx neemt na acht jaar afscheid als artistiek directeur van Maas theater en dans. Ze draagt het artistiek directeurschap over aan René Geerlings die per 1 januari aan zijn nieuwe functie begon. Op 3 februari neemt Maas digitaal afscheid van Moniek via Zoom.

Dit is een ingezonden bericht. Elke Rotterdammer kan op dehavenloods.nl via ‘Schrijf mee’ zijn bericht insturen.

Merkx is een van de oprichters van Maas theater en dans. In 2013 gingen de drie jeugdgezelschappen Meekers, theatergroep Siberia en theatergroep Max. (waar Merkx 10 jaar artistiek leider was) op in Maas theater en dans. Onder Merkx’ vleugels en die van zakelijk directeur Bernadette Stokvis werd het een grootstedelijk gezelschap voor kinderen en jongeren, dat uitgroeide tot het grootste professionele jeugdpodiumkunstengezelschap van Nederland.

Merkx maakte in die acht jaar vijftien voorstellingen bij Maas, waaronder Voorjaarsoffer, Liefde, Beauty en het beest, De wilde keuken. Ze begeleidde er talloze gastmakers en jong makers talent. Ze blijft de komende vier jaar als maker, regisseur en schrijver aan Maas verbonden en blijft er jonge makers begeleiden.

Bernadette Stokvis: “Moniek heeft met een enorme gedrevenheid en een scherpe inhoudelijke visie een stevig artistiek fundament gelegd onder waar Maas nu staat. In deze wel heel bijzondere en turbulente tijden geven wij daarom, dankzij deze stevige basis, met het volste vertrouwen het artistiek directeurschap door aan René Geerlings.”

Ik ben er even niet 
Merkx’ laatste voorstelling als artistiek directeur bij Maas is Ik ben er even niet, een bonte mix van fysiek theater, dans en muziek en een ode aan de dromers en outsiders. De voorstelling zou in première gaan op 23 december jl. en zou de hele kerstvakantie in het Maaspodium gespeeld worden. De première werd verplaatst naar 23 januari 2021, maar corona gooide voor de tweede keer roet in het eten. De voorstelling zal vermoedelijk begin februari 2021 in première gaan (6 en of 11 februari), de exacte datum wordt zo spoedig mogelijk bekend. De voorstelling zal hernomen worden in 2022.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden