[Aangeboden door huidkliniek de vliet] Laat je rimpels verwijderen als sneeuw voor de zon: de beste behandelingen


Foto:
Aangeboden door huidkliniek de vliet

Laat je rimpels verwijderen als sneeuw voor de zon: de beste behandelingen

Een jeugdig uiterlijk is voor heel veel mensen belangrijk. Vooral vrouwen steken veel geld in huidverzorging, huidverjonging en een frisse uitstraling. Een bezoek aan de schoonheidssalon hoort daar ook zeker bij. De rimpelbehandeling is met name populair. Rimpels verwijderen zorgt voor een strak gezicht. Wat is een geschikte rimpelbehandeling voor jou? Lees vooral verder als je meer wil weten.  

#1 Laserbehandelingen 

Laserbehandeling is een geschikte rimpelbehandeling voor startende huidveroudering. De laser dringt door tot in de lederhuid. Het infrarode licht zorgt ervoor dat huideigen stoffen zoals elastine en collageen weer een boost krijgen. Met name collageen is een stof die zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Deze stofjes krijgen als het ware een boost. Hierdoor kunnen rimpels verwijderen als sneeuw voor de zon als je huid begint te verouderen.  

#2 Peelings 

De peeling is een natuurlijke vorm van een rimpelbehandeling. Eventueel kan er retinol aan de peeling worden toegevoegd. Dit stofje zorgt tevens voor een aanmaak van collageen. Rimpels verwijderen doet de peeling niet direct. Het zorgt wel voor een schone, frisse en verzorgde huid. Door de massage wordt je huid eveneens strakker. Een peeling is dus zeker goed als preventieve rimpelbehandeling.  

Verschillende soorten peelings 

Je kan kiezen uit onder andere een fruitzuur, TCA of glycol peeling. De meeste peelings werken met zuren en dringen diep door in de huid. Een mooie peeling doet zijn werk op cellulair niveau. De peelings werken onder andere voor rimpels verwijderen, zonschade, acné of pigmentvlekken.  

Hoe weet je welke peeling de juiste is?

Het beste is natuurlijk om het te laten nakijken door een erkende huidtherapeut. Hij of zij weet wat het beste is voor jouw huidconditie. Niet iedereen kan een heftige peeling hebben. Zeker de mensen niet met een gevoelige huid. Ga daarom naar een erkende kliniek en vraag om goed advies.  

#3 Microneedling 

Een rimpelbehandeling kan ook met de dermapen. Deze pen bevat 11 kleine naaldjes die een vloeistof met vitaminen en peptiden in de huid injecteren. Door deze stofjes worden eveneens collageen en elastine aangemaakt. Hierdoor ontstaan kleine wondjes. Tijdens het genezen van de wond herstelt ook de huid. Het resultaat is een frisser en jonger gezicht. Rimpels verwijderen geleidelijk en na een week zie je ongeveer het verschil. Je ziet er stukken jonger uit. Deze rimpelbehandeling kun je maximaal 6 keer herhalen met een interval van 4 weken.  

#4 Vitamine C-behandeling 

Ga jij graag op een volledig natuurlijke manier te werk? Dan heb je zeker baat bij een vitamine C-behandeling. Ook deze behandeling werkt met het principe van de dermapen. Je huid krijgt een boost door alle vitaminen die in de huid terechtkomen. De anti-oxidanten gaan huidveroudering en verslapping tegen. Rimpels verwijderen niet direct. De behandeling werkt preventief. Je rimpels zullen langer wegblijven. Na de behandelingen met de dermapen is het belangrijk om zo lang mogelijk uit de zon te blijven en veel SPF op de huid aan te brengen. De huid is daarna erg gevoelig en beschadigt snel. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden