[Aangeboden door albeka] De woontrends van 2021


Foto:
Aangeboden door albeka

De woontrends van 2021

2020 is eindelijk afgelopen. Het was een raar en bewogen jaar door het coronavirus, maar dat weet ondertussen iedereen wel. 2021 wordt hopelijk een stuk anders. Het moet het jaar worden waarin we terug gaan naar wat normaal voor ons was voordat de pandemie begon. De eerste coronavaccins zijn al gezet, dus er komt langzaam maar zeker licht aan het einde van de tunnel. Naast het einde van corona zullen er in 2021 natuurlijk ook allerlei trends komen op het gebied van de inrichtingen van woningen. In dit artikel worden alvast een paar woontrends voor dit jaar verklapt. 

Duurzaam

Duurzaamheid is ondertussen al erg belangrijk in de wereld, maar toch zijn we op dit vlak nog lang niet klaar. Veel industrieën zijn immers nog aan het verduurzamen, wat ook geldt voor de sector van het interieur. Duurzaamheid en design beginnen namelijk steeds vaker samen te komen. Ook in 2021 is dat zonder twijfel het geval. Zo zullen we vaker producten van bioplastic tegenkomen, maar ook kopen we artikelen die een lagere impact hebben op het milieu. Bovendien zullen gerecyclede materialen steeds meer gebruikt worden, ook bij het produceren van onder andere hoekbureaus bijvoorbeeld. 

Donkerblauw

Ben je een fan van donkerblauw dan ben je een geluksvogel. Deze kleur blijft voorlopig nog wel even in de mode. Ook in 2021 zullen we namelijk genieten van de donkerblauwe interieurs. Hierbij gaat het niet alleen over de kleur van de muren, maar ook de meubels zullen een donkerblauwe kleur gegeven worden. Hierdoor krijgen ze veel meer karakter dan wanneer zwarte verf gebruikt wordt. Bovendien oogt het vele malen origineler. Gelukkig is het ook nog eens erg eenvoudig te stylen. Donkerblauw combineert immers goed met allerlei andere kleuren. Donkerblauw en okergeel is bijvoorbeeld nog altijd een prachtige combinatie van kleuren, net zoals donkerblauw en oudroze. 

Natuurlijk

In 2021 is de natuur ook niet uit onze woning weg te slaan. Hoe meer planten je in huis hebt, hoe beter. De makkelijke kamerplanten zijn hierbij natuurlijk de favorieten. Toch hoef je niet alleen aan groen te denken. Je kunt namelijk ook gebruik maken van natuurlijke materialen en droogbloemen, net zoals neutrale kleuren. Het is dan ook niet vreemd dat de kleur van het jaar 2021 van Flexa een neutrale kleur is. Qua materialen is op het moment onder andere bamboe erg populair. In 2021 zal ook steen, rotan, hout en, jawel, bamboe veel terugkomen in interieurs. 

Face line art

Face line art zal helemaal trendy zijn in 2021. Dit is best opvallend, maar toch is het zo. Mogelijk ben je de laatste tijd al steeds meer tekeningen van gezichten op potjes tegengekomen maar had je verwacht dat deze trend niet lang stand zou houden. Dat is dus niet het geval, want ook in 2021 zal face line art hot blijven. In principe best logisch, want dit soort kunst ziet er toch gewoon heel mooi uit? Het leukste is nog dat jij het helemaal zelf kunt maken, bijvoorbeeld van je eigen gezicht of die van je kind of huisdier. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden