<p>Een impressie van het vernieuwde winkelcentrum.</p>

Een impressie van het vernieuwde winkelcentrum.

(Foto: )

Ingrijpende opknapbeurt van Winkelcentrum Zuidplein is begonnen

Rotterdam - Deze week is de ingrijpende upgrading van Winkelcentrum Zuidplein gestart aan de noordzijde, aan de Strevelsweg. De grote opknapbeurt gaat zo’n 20 miljoen kosten.

Entrees, passages, pleinen en inrichting worden veranderd. Het winkelcentrum wordt 5.000m2 winkeloppervlak groter. Er komt een extra parkeergarage en de aansluiting op het naastgelegen OV-station wordt verbeterd.

Fases
De upgrade wordt in fasen uitgevoerd zodat winkels bereikbaar blijven. Consumenten kunnen gewoon blijven winkelen (als de lockdown voorbij is natuurlijk) en zullen met goede bewegwijzering en communicatie op de hoogte gehouden worden van de verbouwing.

Tijdens de bouw vinden er activiteiten rondom het thema “verbouwen” plaats en op de diverse bouwwanden zullen nieuwe impressies van het nieuwe winkelcentrum levensgroot zichtbaar zijn.

Naar verwachting zal een feestelijke oplevering van alle werkzaamheden rond de zomer van 2022 plaatsvinden, tegelijkertijd met de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het winkelcentrum.

Groot project, grote kosten
De grote opknapbeurt is onderdeel van het project Hart van Zuid: een project op Zuid aantrekkelijker te maken. Eind 2018 zijn de eigenaren van Winkelcentrum Zuidplein (financieel) akkoord gegaan met een upgradingsplan van bijna 20 miljoen euro

Winkelcentrum Zuidplein behoort met 60.000m2, ruim 160 winkels en 11,5 miljoen bezoekers in 2019 tot een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden