Bijzondere beelden uit 1926: ‘Wát een verkeer in en om Rotterdam!’ [filmpje]


Foto:
filmpje

Bijzondere beelden uit 1926: ‘Wát een verkeer in en om Rotterdam!’

Rotterdam - Oooh, wát een verkeer in en om Rotterdam. Nee we hebben het hier niet over 2019 (toen corona nog enkel een biertje was) maar over 1926! Bas Romeijn plaatste vandaag weer een prachtig filmpje met bijzondere beelden van vroeger op zijn website. 

Momenteel zijn de files op wegen door de beperkingen van de coronamaatregelen vrijwel verdwenen en hoeven we hierover in de auto niet meer te mopperen. Eindelijk is het nu rustig rijden op de weg en denken we met een soort heimwee terug aan vroeger, toen er nog maar weinig auto`s waren. Maar was het eigenlijk wel zo rustig toen? 

Polygoon maakte in 1926 al een stomme filmdocumentaire met tussentitels over het verkeer in Nederland. Het gedeelte over Rotterdam en omgeving heeft Bas Romeijn bewerkt en hierin laat hij een heer commentaar leveren tegen zijn privéchauffeur. We volgen hen vanaf de Straatweg in Rijsoord door het centrum van Rotterdam en via de Kanaalweg door Overschie naar De Zweth. Opvallend is de drukte en men moet steeds tol betalen. 

Bekijk het leuke filmpje hieronder en neem ook zeker een kijkje op de website van Bas Romeijn voor nog meer oude beelden.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden