Oogziekenhuis Rotterdam opent Optometristencentrum aan het Haringvliet


<p>Sanne den Houter (teamleider) en Yvonne Koppelman (voorzitter raad van bestuur) openen het Optometristencentrum door het symbolisch ontknopen van een lint. </p>

Sanne den Houter (teamleider) en Yvonne Koppelman (voorzitter raad van bestuur) openen het Optometristencentrum door het symbolisch ontknopen van een lint.

Oogziekenhuis Rotterdam opent Optometristencentrum aan het Haringvliet

Rotterdam - Vandaag heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam een Optometristencentrum geopend aan het Haringvliet 72 in Rotterdam. Oogheelkundige patiënten die de specialistische zorg van de oogarts niet meer nodig hebben, worden voortaan door een gespecialiseerde optometrist in dit centrum gezien. 

Hierdoor zijn deze patiënten gegarandeerd van efficiënte, kwalitatief goede zorg op een kleinschalige locatie, terwijl er bij de oogarts meer patiënten terecht kunnen die de specialistische zorg van de oogarts nodig hebben. De optometrist wordt het eerste aanspreekpunt van de patiënt en volgt dezelfde werkwijze als de oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam. De optometrist heeft indien nodig nauw contact met de oogarts en werkt in hetzelfde dossier. Wanneer het nodig is, wordt de patiënt weer met voorrang naar de oogarts verwezen.

In eerste instantie worden glaucoompatiënten waarbij het ziektebeeld niet verergert en een deel van de patiënten die een operatie heeft gehad aan het glasvocht of netvlies uitgenodigd voor een afspraak in het Optometristencentrum. Op termijn verwacht Het Oogziekenhuis ook een deel van de controles van patiënten met andere oogziekten te verplaatsen naar het Optometristencentrum, waardoor binnen Het Oogziekenhuis nog meer ruimte ontstaat voor operaties en specialistische oogheelkundige zorg.

Meer informatie is te vinden op de website van het oogziekenhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden