Nóg een week lockdown, wat moet ik nu weer doen?


<p>Boeken afhalen bij Bibliotheek Rotterdam. Foto: Seven Shooter.</p>

Boeken afhalen bij Bibliotheek Rotterdam. Foto: Seven Shooter.

(Foto: )

Nóg een week lockdown, wat moet ik nu weer doen?

Rotterdam - Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot en met 19 januari 2021 gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Smaakmakers
De straatexpositie Smaakmakers laat aan de hand van verhalen van (ex-)bewoners en ondernemers zien hoe de Bergweg is veranderd door de jaren heen. Op tien plekken op de Bergweg kun je t/m maandag 11 januari stukken geschiedenis herbeleven met deze expositie. Loop langs de levensgrote foto’s, scan de QR-code op je telefoon en verdwijn vervolgens in een verhaal. Vanaf €3,50.

Boeken afhalen
Als lid van Bibliotheek Rotterdam kun je vanaf nu online boeken bestellen en afhalen bij verschillende vestigingen in de stad. Zo kun je tijdens de lockdown toch gewoon je favoriete boeken lezen! Controleer de aanwezigheid van je boeken, vul het afhaalformulier in en haal de boeken op jouw afgesproken datum en tijdstip op. Kijk voor meer info op www.bibliotheek-rotterdam.nl.

Taalcafé Online
Mis je het Taalcafé in de bibliotheek? Of mis je het oefenen van de Nederlandse taal? Bekijk dan de video’s van Taalcafé online. Maria en Annelies leren je nieuwe woorden en geven je tips om je Nederlands te verbeteren. De gratis lessen zijn geschikt voor anderstaligen (A1 tot B2). Kijk voor alle video’s op het YouTube-Kanaal van Bibliotheek Rotterdam. Gratis toegankelijk.

Nederlands Fotomuseum Online
Op de website van het Nederlands Fotomuseum zijn er talloze foto’s uit de collectie te bekijken, kun je je laten gidsen en brengen ze de tentoonstelling Sterke Verhalen naar je toe. Van de 5,5 miljoen beelden is er namelijk een groot deel van de foto’s gedigitaliseerd en dus online te bewonderen in de beeldbank. Via je laptop, smartphone of tablet bekijk je gemakkelijk de digitale collectie. Bekijk de beeldbank op www.nederlandsfotomuseum.nl via de knop ‘collectie’. Gratis toegankelijk.

Rotterdamse makers
Rotterdamse makers en creatieven vertelden in Uitagenda magazine hoe zij de coronaperiode doorkomen. Ze spraken onder anderen met cabaretier Tim Hartog, muzikant en organisator Sammie Sedano en grafisch ontwerper Francien Verhulst. Lees alle verhalen die ze maakten nog eens op je gemak na op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Luisteren naar MOMO
Dit jaar zou Motel Mozaique haar twintigste verjaardag vieren. Er is online genoeg te beluisteren om toch dat festivalgevoel alsnog te kunnen ervaren. Via Spotify (@motelmozaiquefestival) is de afspeellijst met alle artiesten die deze editie langs zouden komen te beluisteren. Daarnaast wordt er trots teruggekeken naar vorige edities. Gratis toegankelijk.

Yoga at home
Codarts heeft een mooie lijst met yogavideo’s samengesteld die je thuis kunt uitvoeren. Of je nu een pro bent in yoga, of nog nooit yoga hebt gedaan, er zijn video’s beschikbaar voor alle niveau’s. Kijk op www.codarts.nl/online-lesgeven onder het kopje ‘tips’ voor alle yogavideo’s. Gratis toegankelijk.

Podcast: PODRETTEN
Fotograaf Khalid Amakran schiet portretfoto’s van onder meer Rotterdamse artiesten, programmamakers en creatievelingen. In zijn podcast gaat hij aansluitend met ze in gesprek. Zo kom jij als luisteraar meer te weten over hen, maar ook over de fotograaf zelf. Verschillende onderwerpen komen voorbij, zoals ontwikkelingen in de hiphop maar ook carrière maken. Beluister de podcast via de Spotify van Khalid Amakran. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden