Tennistop later naar Rotterdam Ahoy door uitstel Australian Open


<p>Daniil Medvedev is &eacute;&eacute;n van de eerste spelers die al zijn vastgelegd voor het tennistoernooi in Rotterdam. (Foto: ABN AMRO WTT/Henk Koster)</p>

Daniil Medvedev is één van de eerste spelers die al zijn vastgelegd voor het tennistoernooi in Rotterdam. (Foto: ABN AMRO WTT/Henk Koster)

(Foto: Henk Koster)

Tennistop later naar Rotterdam Ahoy door uitstel Australian Open

Rotterdam – Het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat voor februari op de kalender stond, is drie weken uitgesteld. De nieuwe speelweek in Rotterdam is nu gepland van 1 tot en met 7 maart.

door Emile Hilgers

De Australian Open is naar februari verplaatst omdat de deelnemers voorafgaand aan dat toernooi in Melbourne twee weken in quarantaine moeten. Daarom is ook het kwalificatietoernooi vervroegd: van 10 tot en met 13 januari in Doha (Qatar).

Toernooidirecteur Richard Krajicek verklaart dat Rotterdam graag meewerkt aan de vernieuwde tenniskalender. “Het is voor ieder toernooi, en zeker voor een Grand Slam, van belang dat alle spelers optimaal voorbereid kunnen beginnen. Met de oplossing die nu is gevonden, is dat bereikt.”

Door de hele kalender te verschuiven, heeft het uitstel volgens Krajicek geen impact op het spelersveld in Rotterdam Ahoy. “Wij zijn als organisatieteam in deze periode gewend geraakt aan steeds veranderende omstandigheden en ook in Rotterdam Ahoy was er ruimte om te verschuiven. We kijken daarom met veel vertrouwen uit naar het toernooi.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden