Goede én groene voornemens voor 2021, wie doet er mee?


<p>Karim Soliman gaat drie maanden lang geen nieuwe spullen kopen.</p>

Karim Soliman gaat drie maanden lang geen nieuwe spullen kopen.

(Foto: )

Goede én groene voornemens voor 2021, wie doet er mee?

Rotterdam - De nieuwjaarscampagne ‘Rotterdamse Resoluties’ is deze week van start gegaan. Tot en met 24 januari worden Rotterdammers uitgedaagd om na te denken over hun eigen Nieuwe Normaal: hoe ziet jouw duurzame toekomst eruit en wat ga jij doen om daar te komen? 

Zeven bekende Rotterdammers gaan 2021 fris van start met hun eigen nieuwjaarsresolutie: hun persoonlijke missie voor een positieve toekomst. Want als er een jaar goed was voor een flinke portie bezinning dan was het 2020 wel.

Sabrina Starke, Karim Soliman, Thomas Verhaar, Bart Vriends, Maarten de Fockert, Sharon Pieksma en Natasja Morales spreken hun goede (én groene) voornemens uit: iets dat ze zelf echt belangrijk vinden en waar meer mensen door aangestoken of geïnspireerd kunnen worden. 

Minder plastic, vlees en spullen
Zo strijdt Sharon Peiksma tegen plastic afval en gaat Natasja Morales minder vlees eten (dit jaar eet ze nog maar twee keer in de week vlees). Per 1 februari gaat DJ en evenementen-organisator Karim Soliman minder nieuwe spullen kopen. Omdat hij het belangrijk vindt om meer tijd en aandacht voor elkaar te hebben, wil Karim minder met spullen bezig zijn. Dus koopt hij drie maanden lang niks nieuws.  

Meedoen
En iedereen mag natuurlijk meedoen! Je kunt je aansluiten bij een van de Rotterdammers die met de campagne meedoen. Of ga met een persoonlijke missie aan de slag. Het helpt om die missie helder te formuleren en op te nemen of op te schrijven. Daarnaast is het goed om je resolutie publiekelijk te maken, haalbare doelen te stellen én het samen te doen.

Kijk voor meer informatie over de campagne op: duswatgaanwijdoen.nl/rotterdamseresoluties/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden