Foto: Iris van den Broek

Het Dobberend Bos in de Rijnhaven vertrekt naar Almere

Rotterdam - De drijvende bomen die in de Rijnhaven liggen, verhuizen deze week naar Almere. In het voorjaar begint de gemeente met het dempen van een deel van de Rijnhaven en daarna is er geen plek meer voor het Dobberend Bos. 

De bomen in boeien gaat als cadeau naar de organisatie van Floriade in Almere. Vanaf het voorjaar is het Bos te zien bij de entree van de wereldtuinbouwtentoonstelling; het Weerwater in Almere. 

Het weghalen van de bomen gebeurt door kranen die de boeien op een boot hijst, nadat duikers de ankers van de boeien hebben losgemaakt van de bodem. De boeien worden daarna op de boot opgeknapt en in orde gemaakt voor hun nieuwe bestemming. Na drie dagen is het werk klaar en vanaf vrijdag 8 januari varen de bomen naar hun nieuwe bestemming.

Dempen van de Rijnhaven

In de Rijnhaven wordt in het voorjaar 2021 gestart met baggeren en daarna met het dempen van een derde deel van het havenbekken om land te maken waarop gebouwd kan gaan worden. Ook wordt een park en strand aangelegd op het gedempte deel van de Rijnhaven en komen er drijvende parkdelen in het water. Er is dan geen ruimte meer voor andere objecten.

De bomen dreven vijf jaar lang in gerecyclede boeien in de Rijnhaven, pal naast andere drijvende initiatieven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden