Nieuwe hoogspanningsverbinding moet kans op langdurige stroomuitval verminderen


Tijdens de eerste coronagolf werden de werkzaamheden nog uitgesteld, maar nu is het dan zover.
Tijdens de eerste coronagolf werden de werkzaamheden nog uitgesteld, maar nu is het dan zover. (Foto: TenneT)

Nieuwe hoogspanningsverbinding moet kans op langdurige stroomuitval verminderen

Rotterdam - TenneT heeft de nieuwe, extra hoogspanningsverbinding (150 kV) tussen Rotterdam Centrum en de Marconistraat in gebruik genomen. Deze verbinding is nodig om de kans op langdurige stroomuitval te verminderen. Hiermee vergroot TenneT de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk tussen deze twee hoogspanningsstations.

De aanleg van de kabelverbinding vond plaats in een complex, stedelijk gebied. De verbinding is ongeveer drie kilometer lang en is met boringen en open sleuven aangelegd. Het tracé loopt door havens, een gemeentewerf en op een route met veel regulier vrachtverkeer.

De ingebruikname van de kabelverbinding was eerder dit jaar gepland. Een van de bestaande verbindingen van het elektriciteitsnet moest worden uitgeschakeld om de werkzaamheden te verrichten. Dit is op verzoek van de Veiligheidsregio uitgesteld tijdens de eerste coronagolf, in maart van dit jaar. Dit had te maken met de grote patiëntendruk op het Erasmus Medisch Centrum. Het buiten bedrijf stellen van een van de twee bestaande verbindingen vormde een te groot risico voor het ziekenhuis. Om de leveringszekerheid te garanderen, zijn de werkzaamheden daarom uitgesteld tot september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden