De dag van alle (corona)helden: Dag van de vrijwilliger


Foto:

De dag van alle (corona)helden: Dag van de vrijwilliger

Rotterdam - Een (online) schouderklopje voor alle vrijwilligers van Rotterdam en Nederland! Op 7 december is de Dag van de vrijwilliger. Op deze dag worden in het hele land vrijwilligers gewaardeerd. Ook in de gemeente Rotterdam wordt dit ondanks de coronamaatregelen gevierd. 

Dit voorjaar én ook nu weer is de bereidwilligheid van Rotterdammers om elkaar te helpen zichtbaar. De hashtag #coronahulp ging wekenlang viral, spandoeken hingen bij elk ziekenhuis, tekeningen overspoelden de brievenbus van menig verzorgingshuis. En die hulpbereidheid blijft. 

Uit cijfers van vrijwilligersplatform Zorgzaam010 blijkt dat meer dan 5000 matches in de coronaperiode zijn gemaakt. En zo hebben de vrijwilligers op het platform samen de afgelopen maanden in totaal al voor meer dan 250.000 uur aan vrijwillige inzet gezorgd! Daarom is het juist nu van groot belang om op 7 december, de dag van de vrijwilliger, alle vrijwilligers in de gemeente te bedanken.

De dag van de vrijwilliger
De dag van de vrijwilliger is dit jaar anders van opzet dan andere jaren. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat de jaarlijkse vrijwilligersontbijten in de Huizen van de Wijk niet kunnen doorgaan. Wethouder Michiel Grauss: ‘Het afgelopen jaar ontmoette ik een aantal inspirerende Rotterdammers tijdens de dag van de vrijwilliger waar ik met hen sprak over hun ervaringen. Helaas gaat het dit jaar anders. Maar we laten de dag van de vrijwilliger natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Tijdens deze livestream van een uurtje vol mooie verrassingen zou ik graag iedereen enorm willen bedanken voor hun inzet. Ook is er de mogelijkheid om vrijwilligers te nomineren voor ‘de Hardwerkende Handen Hulde’.’

De livestream is vanaf 12.00 uur te volgen via: https://vimeo.com/event/471411

Een tentoonstelling als ode aan de vrijwilliger
Om de veerkracht, toewijding en creativiteit van verschillende stadsgenoten te laten zien die er het afgelopen jaar voor een ander zijn geweest tijdens de coronacrisis, hebben Zorgzaam010 en Bibliotheek Rotterdam een vrijwilligerstentoonstelling opgezet. Met de titel : 2020 Rotterdam op z’n best! Met de tentoonstelling willen de Bibliotheek en Zorgzaam010 het jaar op een positieve manier belichten en laten zien hoe 18 Rotterdammers de stad op hun manier een beetje mooier en leuker hebben gemaakt. Tijdens de livestream op 7 december wordt de tentoonstelling officieel door de wethouder geopend.

De tentoonstelling is vanaf 7 december tot 10 januari te bezichtigen in de centrale hal van Bibliotheek Rotterdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden