Trompenburg wil takkenjaar 2020 graag feestelijk afsluiten


Foto: Trompenburg/Annie Spratt

Trompenburg wil takkenjaar 2020 graag feestelijk afsluiten

Rotterdam - Net als heel veel personen, bedrijven en instellingen heeft ook Trompenburg Tuinen & Arboretum een verrassend en bovenal uitdagend jaar achter de rug. Intern wordt er gekscherend gesproken van een takkenjaar. Een zwartgallig grapje, maar wel een met een kern van waarheid. Met ruim vier maanden waarin de poorten van de botanische tuin noodgedwongen dicht moesten blijven, heeft Trompenburg tal van kerstactiviteiten bedacht om een zwaar jaar nog een beetje te redden.

Waar de tuin voorgaande jaren vaak dichtging tijdens de kerstvakantie is dit jaar besloten om de hekken wagenwijd open te gooien voor het grote publiek. Dit betekent dat de jaarlijkse kerstgroenverkoop dit jaar nog langer duurt en dat er tal van winterse activiteiten plaatsvinden tussen nu en 30 december. Van een winterplein voor de volwassenen tot een lampionnenwandeling en een spannende speurtocht voor de kinderen.

Ook nieuw dit jaar zijn de Trompenburg kerstpakketten. De tuin heeft drie verschillende pakketten op de markt gebracht om bedrijven, particulieren en instellingen te verleiden de tuin een handje te helpen. De pakketten zijn opgebouwd uit producten uit de tuin, uit de regio en van tal van verantwoorde merken. Naast de pakketten heeft Trompenburg tevens een groot aantal happenplanken te koop. Bijzonder daarbij is, is dat deze planken afkomstig zijn van een honingboom die jaren geleden in de tuin is gesneuveld.

Voor vele tuin- en kerstliefhebbers in Rotterdam en omgeving is de kerstgroenverkoop van Trompenburg een jaarlijks hoogtepunt. De tuinmannen halen vanaf 8 december alles uit de kast om het meest exclusieve kerstgroen uit de tuin te knippen. Kerstgroen dat in geen enkele andere winkel te krijgen is en wat voor makers van kerstkransen en –stukken absolute must-haves zijn. Het vers geknipte kerstgroen is tot en met 23 december dagelijks verkrijgbaar.

Lees meer op de website van Trompenburg!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden