Nieuwe stalling voor 192 fietsen bij de Hoogstraat


<p>De nieuwe fietsenstalling is woensdag 2 december geopend door wethouder Judith Bokhove.</p>

De nieuwe fietsenstalling is woensdag 2 december geopend door wethouder Judith Bokhove.

(Foto: Gemeente Rotterdam/Ruud Koppenol)

Nieuwe stalling voor 192 fietsen bij de Hoogstraat

Rotterdam - We hebben er sinds gisteren weer een nieuwe fietsenstalling bij in het centrum van de stad. Aan de Zijl, pal naast de Hoogstraat. De stalling is gratis en te gebruiken wanneer de winkels in de binnenstad open zijn. Er is plek voor 192 fietsen. 

De nieuwe fietsenstalling is woensdag 2 december geopend door wethouder Judith Bokhove: “Er is meer nodig dan goede fietspaden om mensen te verleiden op de fiets te stappen. Je moet ook goed en veilig je fiets kunnen stallen. Deze stalling, tussen de winkels, maakt het doen van een boodschappen op de fiets nog makkelijker.”

De Kroonenberg Groep is eigenaar van het pand waar de stalling in zit, maar de gemeente mag de fietsenstalling tien jaar lang gratis gebruiken. De Kroonenberg Groep heeft ook meebetaald aan de inrichting.

Er zijn tegenwoordig meer fietsers en voetgangers dan automobilisten in de stad. En de voorspelling is dat er nog veel meer bijkomen. Later deze maand wordt ook nog de fietsenstalling aan de Stationssingel heropend, waar 700 extra stallingsplekken zijn gecreëerd. Eerder kwamen er dit jaar honderden fietsparkeerplekken bij aan het Weena en het Meijersplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden