Jongeren van Rotterdam, laat je horen op de Jongerentop010!


Foto:

Jongeren van Rotterdam, laat je horen op de Jongerentop010!

Rotterdam - De coronacrisis zet ons leven op zijn kop, zeker ook dat van jongeren. Daarom heeft de jongerenadviesraad Young010, op initiatief van Stichting LOKAAL, de Jongerentop010 in het leven geroepen. Dit keer wordt er niet óver jongeren gepraat maar juist mét ze. Op vrijdag 11 december gaan honderden jongeren tussen de 13 en 23 jaar met elkaar in gesprek. Offline en online willen ze tot een antwoord komen op de vraag: Hoe gaan wij én onze omgeving om met corona en de gevolgen?Je kunt je nog aanmelden voor de onlinegesprekken en het onlineprogramma!

Op verschillende locaties in Rotterdam én online wordt er gesproken over thema’s als onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid. De uitkomsten van deze top worden door de leden van Young010 omgezet in een advies dat wordt overhandigd aan het stadsbestuur. Naast de gesprekken, is er op elke locatie ook een cultureel programma met optredens van woordkunstenaars, dj’s en danceacts. Dit programma is, samen met de speciale online talkshows van Vers Beton en Young010, op vrijdag 11 december vanaf 14.00 live te volgen via www.jongerentop010.nl. 

Voor en door jongeren
Hoe weerbaar zijn onze jongeren? Wat kunnen zij zelf doen om de impact van corona op te vangen en wat hebben zij nodig van hun omgeving? Wat doet de gemeente, de scholen, hun ouders? Kortom, hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren én hun omgeving veerkrachtig genoeg zijn om de onverwachte schokken, niet alleen van corona maar ook andere (toekomstige) veranderingen, op te kunnen vangen?

Ben jij een Rotterdammer tussen de 13 en 23 jaar en wil jij graag meepraten, -denken en -doen?! Dan kun je je nog aanmelden voor de onlinegesprekken en het speciale onlineprogramma (14.00 tot 18.00 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden