Minder borden moeten Kleinpolderplein veiliger maken


<p>Weggebruikers krijgen op het bekende knooppunt Kleinpolderplein op de A13 zoveel informatie te verwerken dat er onduidelijke situaties ontstaan.</p>

Weggebruikers krijgen op het bekende knooppunt Kleinpolderplein op de A13 zoveel informatie te verwerken dat er onduidelijke situaties ontstaan.

(Foto: ANWB)

Minder borden moeten Kleinpolderplein veiliger maken

Rotterdam - Rijkswaterstaat gaat minder informatie op de bewegwijzeringsborden zetten zodat automobilisten meer tijd hebben om een keuze te maken. Om de duidelijkheid verder te bevorderen zal tevens nieuwe wegbelijning worden aangebracht.

Weggebruikers krijgen op het bekende knooppunt Kleinpolderplein op de A13 zoveel informatie te verwerken dat er onduidelijke situaties ontstaan die geregeld tot ongelukken leiden. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de rijkswegen in Nederland, pakt het knooppunt volgend jaar aan.

Deze aanpassingen moeten het voor de weggebruiker makkelijker maken om op een veilige manier de afslag van hun keuze te nemen en daarbij ook op het overige verkeer te letten. Op dit moment wisselen weggebruikers vaak abrupt van rijstrook, met alle gevolgen van dien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden