Metamorfose fabrieksterrein Katendrecht: woningen, giga-toren en recreatie in de Rijnhaven


<p>De toekomst van het terrein aan de Rijnhaven ziet er zo uit.</p>

De toekomst van het terrein aan de Rijnhaven ziet er zo uit.

(Foto: RED Company en Powerhouse Company)

Metamorfose fabrieksterrein Katendrecht: woningen, giga-toren en recreatie in de Rijnhaven

Rotterdam - Het fabrieksterrein van Codrico op Katendrecht krijgt een metamorfose. De monumentale fabriek wordt gerestaureerd en in de nieuw te bouwen gebouwen en toren (220 meter) komen 1.500 woningen. Verder zijn er plannen voor een Maritiem Centrum in de Rijnhaven. Door het verdwijnen van de fabrieksactiviteiten komt er een aaneengesloten wandelroute langs alle kades van de Rijnhaven en wordt recreatie op het water mogelijk.

Naast woningen komen er op het fabrieksterrein Codrico (ongeveer 1,8 hectare) kantoren, winkels, horeca en cultuur. Een deel van het fabriekscomplex, namelijk het monumentale gebouw dat rijksmonument is, krijgt een woonfunctie. De markante kubus op het dak die in de avond groen is verlicht, blijft behouden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: RED Company en Powerhouse Company

De helft van de woningen wil de gemeente in het betaalbaar segment laten bouwen. Het betaalbaar segment is alles tot een koopprijs van 310.000 euro of maximaal 1.000 euro maandhuur. In het complex is ook ruimte voor 150 woningen in het sociale segment. Om betaalbaar te kunnen bouwen heeft de gemeente een aanvraag voor 11 miljoen euro ingediend bij het Rijk. 

Voor de herontwikkeling van het Codricoterrein is verplaatsing van de fabrieksactiviteiten nodig. Na vertrek van de fabriek zal er veel minder vrachtverkeer op Katendrecht zijn. De fabriek heeft ook vaarrechten in de Rijnhaven. Waar nu nog een derde van het wateroppervlakte van de Rijnhaven gebruikt wordt door de beroepsvaart, is straks recreatie op het water mogelijk.

Zie ook de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden