Plastic uit de Rotte verandert langzaam in kunst in brugwachtershuisje


Foto: Studio ID Eddy / Eddy Kaijser

Plastic uit de Rotte verandert langzaam in kunst in brugwachtershuisje

Rotterdam - In het brugwachtershuisje op de Zaagmolenbrug ontstaat op dit moment heel langzaam de bijzondere kunstinstallatie Fruits de Mer. Je kunt er kunst zien die door kinderen gemaakt is van plastic uit de Rotte.

Het huisje dient als tentoonstellingsruimte waar het kunstwerk dag en nacht te zien is voor een periode van de drie maanden. Eerst wordt door schoolkinderen onder leiding van Plastic Whale het afval uit de rivier verzameld. Vervolgens wordt het afval getoond in het huisje. 

Naarmate de tijd verstrijkt ontstaat er langzaam een kunstwerk. Het afval verdwijnt en een kunstwerk van plastic komt ervoor in de plaats. Dit plastic is te zien van december tot en met februari. In januari komt het complete kunstwerk tevoorschijn en zal tenminste twee maanden te zien zijn.

Het kunstwerk is samen met senioren gemaakt. Zij hebben kleurrijke ontwerpen gehaakt. Het materiaal waarmee gehaakt wordt is opgevist plastic uit de Rotte. Dit plastic was ooit zwerfvuil en nu wordt het gebruikt als materiaal om kunst mee te maken. We gaan gedurende de periode verschillende patronen en ontwerpen maken. Uiteindelijk worden de haakwerken bij elkaar gevoegd en ontstaat er een groot kunstwerk. In het najaar startte de workshop Fruit de Mer in Rotterdam Noord. Later volgt ook Crooswijk.

Fruits de Mer is een initiatief van Studio ID Eddy / Eddy Kaijser.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden