Zo gaat het nieuwe gebouw naast De Machinist op Coolhaveneiland eruit zien


Copyright WAX

Zo gaat het nieuwe gebouw naast De Machinist op Coolhaveneiland eruit zien

Rotterdam - De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar FSD aangewezen als winnaar voor het project Kavel de Machinist op Coolhaveneiland. FSD mag een woongebouw van vijftig meter hoog met zestien verdiepingen bouwen tussen de monumenten De Machinist en het gemaal Parksluizen.

Uit de vier deelnemende partijen werd het plan van FSD unaniem als beste gekozen. De ontwikkelaar zal naar verwachting eind 2021 beginnen met de bouw van circa 57 woningen in voornamelijk het middenhuur segment (tot maximaal 1000 euro maandhuur). Het vijftig meter hoge gebouw telt 16 verdiepingen. Behalve woningen worden er in het plan ook horeca en een gemeenschappelijke functie op de begane grond gebouwd. Het project krijgt verder een half verdiepte parkeergarage.  

Veel mensen met een middeninkomen slagen er nu niet in om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden in Rotterdam. ‘Liefst driekwart van de woningen van het project Kavel de Machinist wordt verhuurd in het middensegment. Rotterdam heeft het DNA van een werkstad en daarom moeten ook essentiële beroepsgroepen zoals politieagenten, verpleegkundigen en leraren in het centrum kunnen wonen’, zegt wethouder Bas Kurvers.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Copyright WAX.

De parkeergarage van het nieuwe gebouw is voor de helft ingegraven en op het dak komt een openbaar parkje. Boven de garage wordt een zogenoemde krattensysteem aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen dat daarna gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld bewatering van planten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden