Wat is er weer veel te doen komende week!


<p>Theatervoorstelling Ik via de ander in Theater Babel Rotterdam.</p>

Theatervoorstelling Ik via de ander in Theater Babel Rotterdam.

(Foto: )

Wat is er weer veel te doen komende week!

Culturele instellingen passen hun aanbod zo veel mogelijk aan, zodat jij ook in deze coronatijd veilig van kunst en cultuur kunt genieten. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Schietgame @ Mariniersmuseum
Waan je aan boord van een marineschip in deze levensechte schietgame. Vanaf de boeg van een marineschip schiet je met een mitrailleur. Jaag de piraten zo snel mogelijk weg bij het grote schip dat ze willen kapen, maar zorg er wel voor dat je de piraten niet raakt! Boek je ticket op www.mariniersmuseum.nl. Vanaf €5.


Daily at Donner
Boodschappen doen in een boekhandel? Dat kan vanaf nu bij Daily at Donner. Op de begane grond van het boekenwalhalla op de Coolsingel vind je een minimarkt met verse producten die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers uit de buurt. Denk aan kaas van de Kaashoeve, chocola van de Bonte Koe en vers brood van Jordy’s Bakery. Gratis toegankelijk.

Terugkijken: North Sea Jazz Festival
Omdat de 45e editie van North Sea Jazz Festival niet door kon gaan in haar huidige vorm, heeft de organisatie, speciaal voor alle liefhebbers, een online concert gestreamd. Het Metropole Orkest speelde samen met een aantal nationale en internationale gastartiesten die dit jaar zouden optreden het festival, waaronder Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Benjamin Herman en Michelle David. Terugkijken kan op www.npostart.nl. Gratis toegankelijk.

Ik via de ander
In deze voorstelling laten 28 spelers van Theater Babel Rotterdam zich op hun kwetsbaarst zien. De regisseur interviewde van elke speler een familielid en werkte dit samen met een schrijver uit tot monologen. In een setting van dans, circuskunst en muziek en projecties, vertellen de spelers hun persoonlijke verhaal aan het publiek. Zaterdag 5 december 2020 t/m zaterdag 27 februari 2021. Kaartjes zijn te koop op www.theaterbabelrotterdam.nl. Entree €20.


Expo: Energie, van wie?
Het IABR-Atelier Rotterdam doet onderzoek naar hoe energietransitie op wijkniveau kan worden ingezet voor een duurzamere samenleving. In de tentoonstelling ontdek je de tussentijdse resultaten van een onderzoek naar een nieuw energiesysteem voor burgers. Vrijdag 20 november t/m zondag 20 december in het Keilepand. Reserveer je ticket en tijdslot op www.iabr.nl. Entree €3.


Festival tv: Shimmy Shake Festival
OPEN Rotterdam zendt met FESTIVAL TV beelden uit van diverse festivals, zodat jij er toch een beetje bij kunt zijn. Verwacht een livestream met registraties, terugblikken, interviews en clips van artiesten, dansers en kunstenaars. Tijdens de aflevering van Shimmy Shake Festival word je meegenomen in de wereld van Tribal en Fusion Bellydance.
De aflevering is te bekijken op www.openrotterdam.nl onder het kopje ‘FESTIVAL TV’. Gratis toegankelijk.


THRESHOLD Masterclasses
Tijdens de THRESHOLD masterclasses van Music Matters leer je van professionals uit de muziekindustrie wat er allemaal komt kijken bij uitbrengen van je eigen muziek. Onder anderen Kempi, Nicole Bus en Jarreau Vandal zijn te gast om jou alle kneepjes van het vak te leren. Bekijk alle online masterclasses op het YouTube-kanaal van Music Matters 010. Gratis toegankelijk.

Schaatsen in Kralingen
Schaatsbaan Rotterdam is deze winter dé plek waar je veilig kan sporten, lekker kan schaatsen en een gezellige dag met vrienden of familie kan beleven. Je kunt nog t/m vrijdag 26 februari 2021 genieten van drie verschillende schaatsbanen. Kijk voor meer info op www.schaatsbaanrotterdam.nl. Entree €7,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden