Fooitje voor de bezorgers kan ook contactloos


<p>De bezorger een fooitje geven kan dit jaar ook digitaal via&nbsp;<span cstyle="Cursief">www.</span><span cstyle="Cursief">bezorgingmaasstad.nl/gift</span>. Er is dan geen contact tussen bewoner en bezorger en geen kans op eventuele overdracht van corona.&nbsp;</p>

De bezorger een fooitje geven kan dit jaar ook digitaal via www.bezorgingmaasstad.nl/gift. Er is dan geen contact tussen bewoner en bezorger en geen kans op eventuele overdracht van corona. 

(Foto: )

Fooitje voor de bezorgers kan ook contactloos

Rotterdam - Ieder jaar krijgen onze krantenbezorgers de gelegenheid om met de ‘Nieuwjaarskaartjes’ langs de deur te gaan en een kerst- of nieuwjaarsgroet te brengen. Het is dan gebruikelijk dat de bezorger (indien die goed werk heeft geleverd) een gift ontvangt. Een soort fooi eigenlijk.

De gift is geheel vrijblijvend en niet verplicht. Je bepaalt zelf hoeveel je geeft. Vanwege corona zullen niet alle bezorgers willen aanbellen om persoonlijk het kaartje te overhandigen. De bezorgers lopen daardoor inkomsten mis. Daarom biedt Bezorging Maasstad de bezorger de gelegenheid om digitaal de gift op te halen via www.bezorgingmaasstad.nl/gift. Er is dan geen contact tussen bewoner en bezorger en geen kans op eventuele overdracht van corona.

Besluit een bezorger wel fysiek langs de deuren te gaan, dan wordt die geadviseerd om een mondkapje te dragen en aangeefaccesoires te gebruiken.

Van wie digitaal een gift aan de bezorger geeft, worden postcode en huisnummer geregistreerd om de fooi aan de juiste bezorger toe te kennen. Die ontvangt de gift minus transactiekosten van 0,36 euro. Dit is de kostprijs van de internetkassa. Je kunt er voor kiezen om de gift inclusief of exclusief deze transactiekosten over te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden