Songfestival zoekt de mooiste plekken van Rotterdam, en Rotterdammers mogen zeggen welke dat zijn!


Wat is het mooiste plekje van de stad volgens jou?
Wat is het mooiste plekje van de stad volgens jou? (Foto: Twelve Photographic Services/Guido Pijper)

Songfestival zoekt de mooiste plekken van Rotterdam, en Rotterdammers mogen zeggen welke dat zijn!

Rotterdam - In 2021 strijkt het Eurovisie Songfestival neer in Rotterdam. Om Europa te laten zien hoe mooi Nederland is, zoekt de organisatie fotogenieke plekken. Rotterdammers krijgen de kans om hun mooiste plekken in de stad aan te melden.

Het thema van het Songfestival is dit jaar, net als vorig jaar, Open Up. In lijn met dit thema zoekt de organisatie van het Songfestival unieke plekken om de zogenoemde ‘postcards’ op te nemen. Dit zijn korte introductiefilmpjes waarmee de 41 deelnemers worden geïntroduceerd.

Voorstellen
Vorig jaar werden groepen en verenigingen gezocht om een Songfestival-artiest te ontvangen. Omdat het nu niet zeker is of de artiest ook daadwerkelijk kan afreizen naar Nederland voor opnames van de postcard, kiest de organisatie nu voor een ander concept. De beelden waarin de artiesten zichzelf voorstellen worden in het eigen land opgenomen. Gerben Bakker, Head of Show van het Songfestival: ‘Deze beelden worden uitgezonden op een raamwerk van een tiny house dat we steeds ergens anders in Nederland opbouwen.’

Rotterdam

Om Rotterdam extra goed op de kaart te zetten, roept wethouder Said Kasmi, Rotterdammers op om hun mooiste plekken, het liefst in de buitenlucht, te delen. “Rotterdam mag in de populaire postcard-video’s van het Songfestival natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig kennen Rotterdammers als geen ander de mooiste plekken van hun stad, die we graag aan de rest van de wereld laten zien. Ik roep Rotterdammers op om die plekken vooral met de gemeente te delen. Zodat we Rotterdam tijdens het Songfestival zo divers mogelijk presenteren. Ik kijk uit naar de inzendingen.”

Meer informatie
Het Eurovisie Songfestival vindt op 18, 20 en 22 mei 2021 plaats in Rotterdam Ahoy. Meer lezen over de postcards? Kijk op www.songfestival.nl Heb jij goed idee? Je kunt uw ideeën en foto’s doorsturen naar songfestival@rotterdam.nl Dit kan tot en met 31 december 2020. De drie beste inzendingen krijgen een leuk Eurovisie Songfestival pakketje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden