Gestolen wapenschild terug op Villa van Waning, bijzonder pand prachtig opgeknapt


<p>Locatie waar wapenschild zal worden herplaatst.</p>

Locatie waar wapenschild zal worden herplaatst.

(Foto: Vincent Taapken)

Gestolen wapenschild terug op Villa van Waning, bijzonder pand prachtig opgeknapt

Rotterdam - De restauratie van één van de mooiste gebouwen van Rotterdam-Zuid zit er bijna op. Met de terugplaatsing van het gestolen wapenschild wordt deze week het einde van de grote opknapbeurt gevierd. Daarna staat niets de komst van onder meer een horecagelegenheid en een bijzondere tuin meer in de weg.

Op woensdag 2 december zal het Koninklijke wapenschild worden herplaatst aan de gevel van rijksmonument Villa van Waning aan de Nijverheidstraat 53. Het wapenschild werd in 2017 gestolen en is nooit teruggevonden. Het wapenschild dat zal worden herplaatst is vrijwel identiek en ook uitgegeven door Koningin Emma, rond 1900. Links en rechts van het wapenschild zijn ook de ornamenten kat en hond teruggeplaatst. Deze originele ornamenten waren vrijwel geheel vergaan. 

Door middel van moderne 3D-print technieken zijn de ornamenten gereproduceerd en op de gevel geplaatst. De onthulling van het wapenschild markeert ook het formele moment waarop de restauratie van het iconische gebouw uit 1898 wordt afgerond. 

De vrijstaande villa in het Nassauhavenpark met haar kenmerkende voorgevel is eind 2019 door de Rotterdamse ontwikkelaar New Industry gekocht van de gemeente Rotterdam. Het gebouw zal worden getransformeerd tot een horecagelegenheid en woningen. Tevens zal rondom de villa een tuin worden aangelegd voor een terras, een moestuin en bloemen en planten.

Lees ook dit verhaal van een half jaar geleden uit De Havenloods!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden