Ondanks rustig muziekjaar tóch Rotterdam Music Awards uitgereikt


<p>De Award voor <strong>Beste Festival</strong> werd gewonnen door MOMO Fabrique Festival.</p>

De Award voor Beste Festival werd gewonnen door MOMO Fabrique Festival.

(Foto: Govert Kreuk)

Ondanks rustig muziekjaar tóch Rotterdam Music Awards uitgereikt

Rotterdam - Ondanks dat het een heel rustig jaar was op het gebied van muziek, is de Rotterdamse Popweek toch doorgegaan. Afgelopen zondag (29 november) sloot de Popweek af met een Awardshow, opgenomen in het gloednieuwe Theater Zuidplein. Dit jaar was er speciale aandacht voor het beste corona initiatief.

Het publiek kon een week lang stemmen op de genomineerden in zes categorieën: Beste Track, Beste Album, Beste Podium, Beste Festival, Beste Corona Initiatief en De Belofte. Dit jaar was er een recordaantal stemmers: namelijk 18.500! 

Winnaars
Een brede diversiteit onder de genomineerde tracks in de categorie Beste Track zorgde onder andere voor een verrassende winnaar. Deze Rotterdam Music Award werd gewonnen door downtempo/deathcore band Distant met het nummer ‘Hellmouth’. 

In de categorie Beste Album won Steff met het album ‘Wat Denk Ie Zelf’ de Award. Het album is een hoogst persoonlijke plaat waarop de rapper zichzelf een spiegel voorhoudt. Steff werd in de tijd van Punchout battles al geroemd om zijn harde en directe rapstijl; agressief én grappig ging hij de verbale strijd aan met alles en iedereen.

Bar3 won de award voor Beste Podium. Bar3 is een no-nonsense laidback nachtkroeg aan de Nieuwe Binnenweg. Normaal gesproken relax je er op een van de banken, kies je een singletje uit op de jukebox of hang je lekker aan de bar. Door de coronamaatregelen zag het jaar er natuurlijk ook voor Bar3 anders uit. Uit liefde voor muziek heeft Bar3 in deze tijd hun podium digitaal zichtbaar gemaakt om artiesten toch een kans te geven om op te treden en gezien te worden. 

De Award voor Beste Festival werd gewonnen door MOMO Fabrique Festival. Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseerde Motel Mozaïque beging september het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route over het bizar vette terrein van AVL Mundo, de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout. 

De nieuwe categorie Beste Corona Initiatief is speciaal bedoeld voor diegene die ondanks alle tegenslagen toch iets bijzonders neer hebben gezet of niet nalieten acts toch zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen. PRSPCT Quaranstream Broadcast won deze award! PRSPCT maakte de quarantaine periodes minder saai door vrijwel dagelijks uitzendingen te doen via despeciale PRSPCT Recordings – QRNTNCST Live Broadcast page. Ook werd de PRSPCT Radio app ontwikkeld. Een 24-uurs broadcasting station waarop alle uitzendingen, streams en dagelijkse liveshows samenkomen.

In de categorie De Belofte werden alle vier de jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 genomineerd. Singer/Songwriter Liza Weald wist de meeste stemmen te bemachtigen en mocht de Award in ontvangst nemen. Liza Weald wint hiermee een werkbudget van tienduizend euro voor een natraject.

De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. “Ondanks dat 2020 vanwege alle corona perikelen anders verloopt, willen we juist ook dit jaar de welverdiende Awards uitreiken. Door middel van online stemmen heeft het publiek bepaald welke artiesten en organisatoren beloond werden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden