Theater Zuidplein brengt succesvol filmfestival naar Rotterdam


<p>Still Life&rsquo;, een portret van kunstenaar Ron Mueck. </p>

Still Life’, een portret van kunstenaar Ron Mueck.

Theater Zuidplein brengt succesvol filmfestival naar Rotterdam

Rotterdam - Het Ambacht in Beeld Film Festival is jaren een groot succes in Zaandam en Amsterdam. Volgende week is het filmfestival ook in Rotterdam, in Theater Zuidplein. Zes van de beste internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap zijn op 7, 8 en 9 december in Theater Zuidplein te zien. Na afloop van elke film is er een nagesprek met een Rotterdamse maker.

Op maandag 7 december om 18.30 uur opent het festival met ‘A Time for Making’ over negen ambachtslieden op het Canadese eiland Gabriola. Glasblazer Selma Hamstra is aanwezig voor een Q&A. De tweede film, om 21.00 uur die avond is ‘Still Life’, een portret van kunstenaar Ron Mueck. Na afloop wordt gesproken met Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van fka Witte de With / Kunstinstituut Melly.

Dinsdag 8 december opent met ‘The Last Stitch’, een intiem portret gemaakt over een Chinese kleermakersfamilie, migratie en traditioneel vakmanschap. Modeontwerper Joline Jolink deelt na de documentaire haar eigen ervaringen met het publiek. De tweede film op dinsdag is de prachtige documentaire ‘Vanishing Sail’ over één van de laatste scheepsbouwers op het Caribische Antigua. Deze documentaire wordt gevolgd door een nagesprek over de restauratie van het antieke, zeilend rijnschip de ‘Hugo Grotius’.

Woensdag 9 december opent met ‘Carving the Divine’, een indringende documentaire over Japanse beeldhouwers en hun opleiding. Amanda Brandellero, universitair hoofddocent aan de Erasmus School of History, Culture and Communication, geeft toelichting vanuit haar expertise. Het festival wordt besloten met muziek: in ‘Carmine Street Guitars’. Rick Kelly en Cindy Hulej bouwen van restmateriaal fantastische gitaren in New York. De documentaire bevat instore optredens van bekende gitaristen. Het nagesprek bij deze documentaire is met gitaartechnicus Robin Baard.

De volledige programmatoelichting is te vinden op www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Wat:  Ambacht in Beeld Film Festival Rotterdam

Wanneer:  Maandag 7 december t/m woensdag 9 december 2020.

Twee programma’s per avond, aanvang 18.30 uur en 21.00 uur.

Locatie:  Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, 3083 DP Rotterdam

Tickets:  Maximaal 30 bezoekers per programma.

Tickets à 12,50 euro zijn te koop via www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden