De geschiedenis van de Bergweg: altijd iets te beleven, nooit saai! [Straatexpo]


<p>Smaakmakers.</p>

Smaakmakers.

(Vormgeving Michael van Kekem )
Straatexpo

De geschiedenis van de Bergweg: altijd iets te beleven, nooit saai!

Rotterdam -  Het gebouw van Studio de Bakkerij aan de Bergweg 283 is dit jaar honderd jaar oud. Een eeuw geleden is het pand opgeleverd als Chocoladefabriek Beukers & Rijneke. Voor het theater in Noord is dit reden voor een bijzondere manifestatie, over de geschiedenis van de Bergweg, een straat waar het nooit saai is!

Wat heeft dat pand niet allemaal gezien in de afgelopen 100 jaar? Hoe is de Bergweg veranderd? Welke mensen zijn er voorbij getrokken? De viering van het 100-jarig bestaan van het pand sluit Studio de Bakkerij af met de Straatexpo Smaakmakers. De expositie vertelt bijzondere verhalen over de geschiedenis van de Bergweg.

‘Een jaar lang hebben wij verhalen opgehaald bij bewoners, ondernemers en ex-bewoners van de Bergweg ter inspiratie voor dit project’, aldus Studio de Bakkerij. ‘Zij vertelden over geheimen, heldendaden, groot verdriet, kleine wonderen en sterke verhalen. De Bergweg is een straat van uitersten geweest en overal zitten en zaten smaakmakers. Bewoners, winkels, ziekenhuizen, artiesten, kroegen. Er viel altijd iets te beleven, geen dag was saai!’

Op tien plekken op de Bergweg kun je vanaf 14 december t/m 11 januari stukken geschiedenis herbeleven met deze straatexpo. Loop of fiets langs de levensgrote foto’s, scan de QR code op je telefoon en verdwijn vervolgens in een verhaal van een bewoner, een lied van de kroegbaas, de verlangens van een vrouw op zoek naar zichzelf en nog veel meer.

Zondag 13 december om 14.30 uur is de officiële online opening van de Straatexpo Smaakmakers. Vanaf maandag 14 december t/m maandag 11 januari is deze te bezichtigen op verschillende locaties op de Bergweg. Zondag 20 & 27 december en zondag 3 & 10 januari om 14:30 uur zijn er digitale wandelingen met de bewoners en participanten die ‘Smaakmakers’ mogelijk hebben gemaakt. Deze wandelingen zijn live te volgen.

Meer informatie en kaarten voor de online première en digitale wandelingen zijn te koop via studiodebakkerij.nl. Prijs 3,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden