De engel in de kerstsingle van Glenda Peters: ‘Diepere betekenis na heftige gebeurtenis’


<p>Glenda Peters bracht onlangs toch nog de single &#39;Fly Angel Fly&#39;. uit. (Foto: Jos&eacute; Elderling)</p>

Glenda Peters bracht onlangs toch nog de single 'Fly Angel Fly'. uit. (Foto: José Elderling)

(Foto: José Elderling)

De engel in de kerstsingle van Glenda Peters: ‘Diepere betekenis na heftige gebeurtenis’

Rotterdam - Onlangs bracht Glenda Peters een nieuwe single uit ‘Fly Angel Fly’. Een song die voor haar erg belangrijk was. Aan het begin van haar carrière lag dit liedje al klaar, maar het haalde haar eerste album niet. Nu, na een plotseling overlijden, herinnerde Fred Willems haar weer aan het lied. “Door de heftige gebeurtenis kreeg deze song een diepere betekenis.”

door Annemarie van der Ploeg

“Deze single heeft een connectie met het verleden, maar ook met het heden. Vorig jaar heb ik iets heftigs meegemaakt. De oudste dochter van onze beste vriendin kwam te overlijden toen zij tijdens haar stage in Brazilië van de trap viel. Ze was op slag dood”, vertelt Glenda. “Dat meisje was met ons opgegroeid van kleins af aan. Ze was slechts 23 jaar, in de bloei van haar leven.”

Een maand na haar overlijden zat het liedje ‘Fly Angel Fly’ in haar mailbox. Fred Willems, weduwnaar van de Amerikaanse tekstdichter en muzikant Lucy Steymel, beheert haar catalogus. Hij vond dat liedje wel wat voor Glenda. “Destijds was het te zwaar voor mij. Daarom haalde het mijn album niet. Maar nu kwam dit liedje weer op mijn pad toen ik het het hardst nodig had. Alles viel in elkaar als een puzzel. Toeval bestaat niet.”

Jan-Peter Bast van The Scene heeft het arrangement gemaakt en Fred hielp Glenda met het uitbrengen. “De reacties hierop zijn overweldigend, mooi en lief. Ik ga nu verder afwachten wat het publiek zegt, maar het ligt in de planning dat ik een groter album ga maken met nummers van Lucy Steymel”, vertelt Glenda. “Maar eerst ga ik op 20 december nog een kerstshow doen samen met Marjorie Lammerts (Miss Marjorie)”

Corona en zangcarrière 

Tijdens de eerste coronagolf had Glenda veel werk samen met haar akoestische bandje ‘Puur en simpel’, Ruben Gouman en Henk Elderson. “Met hen heb ik gezongen op een pleintje buiten bij bejaardentehuizen en dan zag je de mensen, die toen geen bezoek kregen, naar ons zwaaien. Het was heel dankbaar werk. Ik vind dat een stukje van het artiest zijn. Niet alleen je riedeltje doen maar er voor de mensen en onder de mensen zijn. Om ze een hart onder de riem te kunnen steken. Ik merkte gewoon dat in coronatijd ook die kleine beetjes helpen. We kregen meer opdrachten maar deden het allemaal gratis. Maar in het vervolg is het belangrijk dat we in ieder geval uit onze onkosten komen. Er moet toch brood op de plank komen, dus verdiend worden. Momenteel werk ik als parttime verkoopster bij Noah in Capelle en doe wat studio projecten. Ik ga ook weer coaching zanglessen geven en verder met workshops op basisscholen.”

Toekomst

“Mijn zoons hebben hun eigen bandje, ‘Hearing Dogs For Deaf People’. Ze timmeren lekker aan de weg. Mijn man en ik begeleiden ze een beetje en faciliteren ze. Wij staan aan de zijlijn om alles in kaders te leiden en zijn er als vangnet. Ook willen wij als gezin jamavonden organiseren om onze tijd te vullen. Ik heb nog wel iets waar ik naar uitkijk. Op mijn oude dag wil ik graag samen met mijn man een bed and breakfast beginnen, eventueel in het buitenland. Maar ik blijf zangeres zolang het kan en zolang ik het leuk vind. Als ik dat niet meer heb, zoeken we wat anders. Muziek blijft in ons bloed. Voorlopig zijn ze nog niet van me af”, besluit Glenda.

Glenda Peters werd op 8 maart 1965 in Paramaribo geboren. Toen zij 3 jaar oud was emigreerde zij met haar familie naar Rotterdam. De talentenjachten, waaraan zij in haar tienerjaren meedeed, wist zij vaak te winnen. In 1985 deed zij mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman en won daarbij de eerste finale. Met deze overwinning begon haar zangcarrière.

Bekijk de clip op Youtube

Kijk op Youtube naar de videoclip van de nieuwe single van Glenda Peters. Tegenspeelster in de clip is haar vriendin Magali Encarnacao. De videoclip werd gemaakt door Staaij Studio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden