Wéér vrees voor overvol centrum, ook vandaag gaan de winkels eerder dicht


<p>Drukte gisteren in de Koopgoot.</p>

Drukte gisteren in de Koopgoot.

(Foto: anp)

Wéér vrees voor overvol centrum, ook vandaag gaan de winkels eerder dicht

Rotterdam - Ook vandaag (zaterdag 28 november) gaan de winkels in het centrum eerder dicht. De gemeente vreest net als gisteren op Black Friday ook nu weer grote drommen koopjesjagers in de stad.

De winkels in het centrum van Rotterdam mogen vanaf 17.00 uur geen nieuwe klanten meer binnenlaten, om 18.00 uur (en dus niet om 20.00 uur zoals gepland) moeten de winkels leeg zijn. De vervroegde sluiting geldt niet voor supermarkten. 

Dit is het gebied waar de winkels eerder sluiten. De gemeente houdt ook de drukte in andere winkelcentra goed ind e gaten. Tekst gaat verder onder het kaartje:

Gisteren was de binnenstad overvol met mensen die ondanks de coronamaatregelen toch bewust de drukte opzochten, op zoek naar Black Friday-aanbiedingen. 's Middags al vroeg de gemeente niet naar het centrum te komen en drukte te mijden. Dat hielp onvoldoende en iets na 19.00 uur besloot burgemeester Aboutaleb samen met de winkeliers alle winkels op slot te doen. Er vlogen zelfs drones boven de stad om mensen via luidsprekers te vragen alsjeblieft naar huis te gaan.

Tekst gaat hieronder verder.

De gemeente probeert ook de verkeersstromen naar het centrum te reguleren. Verkeer richting de binnenstad wordt het lastiger gemaakt, mensen die eruit willen juist makkelijker. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer.

Het is sinds het uitbreken van de coronacrisis nog niet voorgekomen dat zo'n maatregel als deze nodig was. Eerder dit jaar was het een aantal keer wel in parken zó druk dat ze eerder gesloten werden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden