De Rotterdamse vlag is straks overal in de stad nóg meer te zien


Links Bert Wijbenga, rechts Tim Versnel en midden Rotterdam.
Links Bert Wijbenga, rechts Tim Versnel en midden Rotterdam. (Foto: Gemeente Rotterdam)

De Rotterdamse vlag is straks overal in de stad nóg meer te zien

Rotterdam - Onze stad gaat nóg meer groen-wit-groen kleuren! Rotterdam krijgt bij alle 27 toegangswegen een nieuw verkeersbord met daarop de vlag en het wapen van de stad. En er worden honderden extra Rotterdamse vlaggen in de stad verspreid. 

Er komen meer Rotterdamse vlaggen bij scholen, sportverenigingen en op trams van de RET. Er worden 400 Rotterdamse vlaggen ter beschikking gesteld aan de eerste 400 organisaties, verenigingen en Rotterdammers die op een originele manier aangeven wat de Rotterdamse vlag voor hen betekent. Deze actie start begin volgend jaar.

Wethouder Bert Wijbenga heeft gisteren (donderdag 26 november) op de grens met Capelle aan den IJssel tussen de Abraham van Rijckevorselweg en het Brainpark het eerste groen-wit-groene grensbord geplaatst. Hij deed dat samen met gemeenteraadslid Tim Versnel van de VVD, die het plan had ingediend. Volgens hem dragen deze borden met vlag en wapen bij aan het saamhorigheidsgevoel. En geeft dit Rotterdammers het gevoel thuis te komen als zij de stad inrijden. ‘We voelen we ons allemaal thuis langs de oevers van de Maas, Schie en Rotte. De groenwitte vlag kun je niet vaak genoeg tegenkomen.’

De kleuren groen en wit zijn al vanaf de middeleeuwen de kleuren van Rotterdam, maar het aantal banen verschilde nogal eens. De vlag zoals we hem nu nog kennen is officieel aangenomen op 10 februari 1949. De witte baan stelt de Rotte voor, het groen komt van het Hof van Wena. Het Hof van Wena was een kasteel dat ongeveer op de plaats van het voormalige Station Hofplein stond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden