Voortaan ook bevallen in bad in Maasstad Ziekenhuis


<p>Het is een wens van veel zwangere vrouwen: bevallen in bad.</p>

Het is een wens van veel zwangere vrouwen: bevallen in bad.

(Foto: Geboortehuis Maas)

Voortaan ook bevallen in bad in Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam - Het is een wens van veel zwangere vrouwen: bevallen in bad. Die wens kan nu in vervulling gaan in Geboortehuis Maas, want op de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis staat sinds kort een opblaasbaar bad klaar voor poliklinische bevallingen.  

 “Wij zijn heel blij en trots dat we nu badbevallingen kunnen aanbieden”, zegt Josine van der Kooij – van der Wal, teamleider van de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis. “We hebben gekozen voor een opblaasbaar bad, omdat vrouwen daar veilig, comfortabel en schoon in kunnen bevallen.”  

De vrouwen die in het bad bevallen, schaffen een pakket aan met benodigdheden die na de bevalling worden weggegooid, zoals een hygiënische hoes, een aanvoer- en afvoerslang en een pomp. “Veel verloskundigen hebben al ervaring met het bad en zijn er tevreden over. We hebben samen met hen een protocol gemaakt voor de badbevallingen in ons ziekenhuis”, aldus Josine van der Kooij – van der Wal. Het bad is bedoeld voor poliklinische bevallingen onder begeleiding van de eigen verloskundige met assistentie van een kraamverzorgende of obstetrieverpleegkundige van het Maasstad Ziekenhuis. Die zijn allemaal getraind om de bevallingen in het bad te begeleiden. 

Volgens obstetrieverpleegkundige en dagcoördinator Desiree Verduijn heeft bevallen in bad een aantal voordelen. “Het water heeft een positief effect op het kunnen ontspannen, waardoor meer endorfine aangemaakt wordt in het lichaam. Dit is een natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat de weeën beter opgevangen kunnen worden. Daardoor verloopt de ontsluiting vaak sneller en is minder vaak pijnstilling nodig. Ook kan er na de geboorte in het water makkelijk direct huidcontact gemaakt worden, wat een positief effect heeft op het geven van borstvoeding. Dit zijn mooie voordelen.” Als de badbevalling onverhoopt moet worden omgezet in een medische bevalling, is de omschakeling snel gemaakt.   

Meer informatie is te vinden op de website van Geboortehuis Maas  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden