Cultuurprijs Zuid-Holland gaat naar woordkunstenaar Elten Kiene


<p>(Foto: Daphne Krijgsman, DK Photography)</p>

(Foto: Daphne Krijgsman, DK Photography)

(Foto: )

Cultuurprijs Zuid-Holland gaat naar woordkunstenaar Elten Kiene

Rotterdam - De Rotterdamse/Dordtse woordkunstenaar Elten Kiene heeft de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen. Bij natuurlijk de eer hoort een geldprijs van 15.000 euro.

Elten Kiene is gekozen tot winnaar, omdat hij erin slaagt literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken en omdat hij (jonge) poëzieperformers succesvol begeleidt. 

Elten ontving de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 ontving uit handen van voorzitter Jaap Smit, tevens commissaris van de Koning in deze provincie. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden en een trofee gemaakt door kunstenaar David Derksen. 

De Cultuurprijs Zuid-Holland wordt sinds 2016 uitgereikt en gaat elke twee jaar naar een in Zuid-Holland gevestigde of daar werkzame kunstenaar die uitblinkt in een werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds in de provincie Zuid-Holland. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs Zuid-Holland zijn Rachelle Eerhart (natuur, 2016) en Tom Hazenberg (mobiel erfgoed, 2018).

Video’s van de prijsuitreiking zijn te bekijken op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daar is ook een uniek videoportret te zien over Elten Kiene, gemaakt door de rotterdamse fotograaf Stacii Samidin. Tevens is het juryrapport te lezen op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden