Wie vertegenwoordigen Rotterdam op het NK Poetry Slam?


<p>Aagane Bossa Nova, die het helaas niet tot de finale geschopt heeft. (Foto: &nbsp;Julius Firma)&nbsp;</p>

Aagane Bossa Nova, die het helaas niet tot de finale geschopt heeft. (Foto:  Julius Firma) 

(Foto: )

Wie vertegenwoordigen Rotterdam op het NK Poetry Slam?

Rotterdam - Op 12 december is de finale van Poetry Slam Rotterdam. Hier mag het publiek bepalen welke woordkunstenaars Rotterdam gaan verdedigen op het NK Poetry Slam. Op veiligafstand natuurlijk, namelijk online.

Poetry Slam Rotterdam heeft de afgelopen maanden al haar creativiteit in de strijd gegooid om zes spetterende voorrondes te organiseren. In de finale gaat het publiek uitmaken wie van de zes voorronde-winnaars en twee wildcard-winnaars doorgaan naar de landelijke halve finale.

Poetry Slam
Poetry Slam gaat om poëzie, maar vooral ook om het publiek; dat bepaalt de winnaar van de avond. Om een Poetry Slam te winnen, moet je niet alleen kunnen schrijven, je moet je teksten ook kunnen overbrengen aan het publiek. En dat allemaal in drie minuten en drie afvalrondes. Na afloop van elke ronde geeft de stemadviseur feedback en stemt het publiek. Een host leidt het publiek door de avond en de DJ zorgt voor een lekkere sfeer. Die combinatie zorgt voor een supertoffe avond, waar het publiek op het puntje van haar stoel zit, nieuw talent ontdekt wordt en de dichters alles uit de kast halen om te laten zien waarom zij dé podiumdichter van Rotterdam zijn.

Geschiedenis
De Rotterdamse Poetry Slam heeft een rijke geschiedenis. Sinds oud-stadsdichter Jeroen Naaktgeboren in 2003 de eerste Poetry Slam organiseerde, heeft Rotterdam vijf keer de landelijke winnaar afgeleverd. Op het afgelopen NK veroverde één van de Rotterdamse winnaars de derde plaats.

Creatief met Corona
De eerste voorronde – vlak voor de eerste lockdown – was het nog volle bak in Leeszaal West. Daarna werd alles anders: Soms moesten we compleet online, soms konden we de voorronde door laten gaan met een combinatie van live en online publiek. We hebben al onze creativiteit in de strijd gegooid om zes voorrondes te organiseren binnen de geldende maatregelen en nu is het tijd voor de finale.

Daar doen we het weer anders. De finalisten, host, stemadviseur en dj moeten elkaar live kunnen zien en meemaken om in een goede finalestemming te raken. Zij maken samen de avond en gelukkig kunnen we weer met een klein groepje in het theater zijn. Daarom vindt de finale zelf plaats in de Leeszaal en zit daar een complete filmploeg om de beelden door te zenden naar het publiek thuis voor het scherm.

De organisatie verzamelt de online stemmen en zo kan de hele stad meekijken en meebeslissen. Binnen de Coronabeperkingen maken we zo toch nog een spannende finale met maximale ruimte voor het publiek.

Praktische informatie
Wanneer: zaterdag 12 december
Tijd: 19.30 – 22.00 uur (vanaf 19.00 uur dj)
Waar: Je vindt de link op Facebook/Instagram/Website Poetry Slam Rotterdam

www.facebook.com/poetryslamrotterdam
www.poetryslamrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden