Rotterdam Late Night #69 (online only) met: Shantie Singh


<p>Ernest van der Kwast. (Foto: Aad Hoogendoorn)</p>

Ernest van der Kwast. (Foto: Aad Hoogendoorn)

(Foto: AadHoogendoorn)

Rotterdam Late Night #69 (online only) met: Shantie Singh

Rotterdam - Zonder live publiek, maar wel met een steengoed programma zal Rotterdam Late Night online plaatsvinden. Donderdag 3 december is het weer tijd voor het maandelijks terugkerende Rotterdam Late Night. Je kunt de show dit keer vanuit je eigen huiskamer bijwonen. 

Rotterdam Late Night is een maandelijkse talkshow over Rotterdam met schrijver Ernest van der Kwast. Aan zijn talkshowtafel ontvangt hij kleurrijke gasten: politici, kunstenaars filosofen, sporthelden, CEO’s, poëten. Er is live muziek en een minihoorcollege. Dit keer: schrijfster en ambtenaar Shantie Singh over de Rotterdamse aanpak van huiselijk geweld, de nieuwe predikant-directeur van de Pauluskerk in Rotterdam Ranfar Kouwijzer ovr de uitdagingen van zijn nieuwe functie. De ode is voor bomendokter Ronald Loch en er is een mini-kunstcollege van Wilma Süto.

Shantie Singh 
Tien instanties, waaronder de politie en gemeente Rotterdam, ondertekenden vorige maand een manifest over huiselijk geweld: veiligheid van slachtoffers moet voorop komen te staan en professionals moeten meer ruimte krijgen. Hoe groot is de problematiek in onze stad? Wat houdt de Rotterdamse aanpak in? Ernest praat hierover met schrijfster en ambtenaar Shantie Singh.

Ranfar Kouwijzer 
Ranfar Kouwijzer wordt de nieuwe predikant-directeur van de Pauluskerk in Rotterdam. Hij volgt Dick Couvée op, die na twaalf jaar aan de Pauluskerk verbonden te zijn geweest op 13 november afscheid nam. De Pauluskerk komt sinds jaar en dag op voor de meest kwetsbare mensen in Rotterdam en de rest van Nederland. De kerk verwierf in de jaren 80 landelijke bekendheid onder dominee Hans Visser met de zorg voor verslaafden en Perron Nul en daarna, onder dominee Couvée, met onder meer de campagne voor bed, bad en brood voor mensen zonder geldige verblijfspapieren. Wat zijn de uitdagingen en ambities voor de komende jaren? En wat is de impact van de coronacrisis op de dak- en thuislozen in de stad?

Ronald Loch 
Onlangs werd de Rotterdamse bomenroute gepresenteerd: een wandeling van 4 kilometer langs de mooiste, oudste en meest indrukwekkende bomen in het centrum van de stad. Bomendokter Ronald Loch werkte mee aan de route en bezingt monumentale beuken en platanen. Hij vertelt over hun geschiedenis, hun wortels, hun wonden. Ernest van der Kwast brengt een ode aan een man die bomen niet knuffelt maar wel altijd aanraakt, en zelfs begeleidt naar hun einde

datum: donderdag 3 december
opnamelocatie: WORM
aanvang show: 21:30 uur
website: https://worm.org/production/online-only-rotterdam-late-night-69/ 
toegang: € 2,50
tickets: https://bit.ly/3pX0W9q  Als je een ticket koopt, ontvang je op de dag van de show een toegangscode voor de livestream. Dit staat ook op je Stager-ticket.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden