Definitief oordeel voor Museum Rotterdam: veel minder subsidie, dus gedeeltelijk sluiten


<p>Museum Rotterdam in het Timmerhuis. (Foto: Lotte Stekelenburg)</p>

Museum Rotterdam in het Timmerhuis. (Foto: Lotte Stekelenburg)

(Foto: Lotte Stekelenburg)

Definitief oordeel voor Museum Rotterdam: veel minder subsidie, dus gedeeltelijk sluiten

Rotterdam - Gisteravond (26 november) is bekend geworden dat Museum Rotterdam de helft minder aan subsidie zal ontvangen dan in de vorige cultuurplanperiode. Het gevolg is dat de vestiging in het Timmerhuis per 1 december moet sluiten. De vestiging aan de Coolhaven blijft geopend. 

In juni heeft Museum Rotterdam een negatief advies ontvangen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). Het college van B&W, en vandaag ook de gemeenteraad, hebben het advies van de RRKC (in grote lijnen) overgenomen. Concreet betekent dit dat Museum Rotterdam in het Timmerhuis moet sluiten. 

De gemeenteraad stelt voor de komende cultuurplanperiode wel budget ter beschikking voor het behoud en beheer van de gemeentelijke collectie, het bijdragen/deelnemen aan presentaties en voor de exploitatie van Museum Rotterdam ‘40 - ‘45 NU aan de Coolhaven die gewoon geopend blijft.

De beslissing heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering van het museum. Zowel Museum Rotterdam in het Timmerhuis als de kantoorlocatie aan de Meent worden gesloten en er volgt een reorganisatie waarbij er meerdere (beleids)functies komen te vervallen. In de komende jaren wordt er, samen met een kwartiermaker, gewerkt aan het stadsmuseum van de toekomst. In de tussentijd is de gemeentelijke collectie online te zien. 

Museum Rotterdam vertelt al sinds 1905 het verhaal van de stad, een verhaal dat voortdurend in beweging is en meegaat met de tijd. Er breekt echter een nieuw hoofdstuk aan voor het stadsmuseum. Museum Rotterdam in het Timmerhuis is nog open en gratis te bezoeken t/m zondag 29 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden