Bij Schaatsbaan Rotterdam kun je dit jaar meteen kankeronderzoek Erasmus MC steunen


<p>Foto: Schaatsbaan Rotterdam - beeld komt uit 2019, dus voor de coronacrisis.</p>

Foto: Schaatsbaan Rotterdam - beeld komt uit 2019, dus voor de coronacrisis.

Bij Schaatsbaan Rotterdam kun je dit jaar meteen kankeronderzoek Erasmus MC steunen

Rotterdam - Schaatsbaan Rotterdam opent zaterdag 28 november voor de achtste keer op rij haar deuren. Ook dit jaar is het Daniel den Hoed Fonds weer het goede doel van de schaatsbaan. Bij het kopen van een kaartje kunnen schaatsers kiezen om wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te ondersteunen.

Schaatsbaan Rotterdam volgt deze winter de coronarichtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF voor een veilige sportomgeving. Daarom is het dit jaar alleen mogelijk om online een kaartje te kopen en een tijdslot van een uur te reserveren. Een beperkt aantal mensen kunnen per uur op de schaatsbaan terecht.

Bij het aanschaffen van een kaartje krijgt de schaatser de optie om een extra bijdrage te geven aan het goede doel. Met deze extra bijdrage wordt wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC mogelijk gemaakt. Shakira Sohier-Borst, directeur Daniel den Hoed Fonds: ‘Wij zijn bij dat we wederom het goede doel zijn van Schaatsbaan Rotterdam. Dit jaar ondersteunen wij baanbrekend onderzoek naar de rol van lymfeklieren op het succes van immuuntherapie.’

Tijs Nederlof, directeur Schaatsbaan Rotterdam: ‘Wij vinden het fijn om op deze manier een steentje bij te dragen. Daarom helpen we ook dit jaar het Daniel den Hoed Fonds om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan. Helemaal in deze onzekere tijden, waarin alle aandacht natuurlijk uitgaat naar het ontwikkelen van een vaccin tegen covid-19 en naar onderzoek naar de ontwikkelingen en gevolgen van het coronavirus, is het belangrijk om wetenschappelijk kankeronderzoek niet te vergeten’.

Kaartjes zijn te koop via
tickets.schaatsbaanrotterdam.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.danieldenhoedfonds.nl/projecten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden