Carole van Ditzhuyzen nieuwe artistiek coördinator van het Maaspodium


<p>Carole van Ditzhuyzen.</p>

Carole van Ditzhuyzen.

(Foto: Fred Ernst)

Carole van Ditzhuyzen nieuwe artistiek coördinator van het Maaspodium

Rotterdam - Carole van Ditzhuyzen wordt met ingang van 15 januari 2021 artistiek coördinator van het Maaspodium. Ze volgt Jolanda Spoel op, die vanaf 1 december 2020 directeur wordt van het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. 

Van Ditzhuyzen begon haar carrière als actrice in 1998 bij onder andere Rotterdams LEF. Sinds haar afstuderen in 2009 aan de Toneel en Kleinkunst Academie in Amsterdam maakt zij voorstellingen en geeft ze les aan verschillende kunstvakopleidingen. Sinds 2016 is Carole naast theatermaker en actrice ook hoofd van het talentontwikkelingstraject DOX Club en lid van het artistieke team van DOX. 

Maas kijkt uit naar de samenwerking met de ervaren, veelzijdige en Rotterdamse Van Ditzhuyzen. En Van Ditzhuyzen andersom ook: “Ik kijk er enorm naar uit om bij het Maaspodium te beginnen. Het is een bijzondere plek waar mooie voorstellingen en programma’s gemaakt worden en te zien zijn. Er is in de afgelopen acht jaar echt iets moois neergezet. Ik wil dat verder uitbouwen door van het podium nog meer een huis te maken. Een huis waar we met gastgezelschappen en gastmakers de omgeving delen, hen als het ware even onderdeel te laten zijn van Maas en van de stad en niet alleen maar de voorstelling bouwen, spelen, breken. Een huis waar de bezoekers echt voelen dat ze gezien worden, dat ze ‘thuis’ zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden